szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Vannak fenyegető jelek, amelyek próbálják megbontani a család szentségét, de a magyar kormány figyel és lecsap!

Amikor az élet továbbadásának szentségéről beszélünk, a nyilvánosan szereplők óvatosan fogalmaznak, mert félnek attól, hogy a homofóbia vádjába esnek, pedig szabad beszélni nyilvánvaló kérdésekről – ezzel vezette fel Novák Katalin a beszédét a kaposvári református templomban. Szerinte ilyen nyilvánvaló kérdés például az, hogy ki kell állnunk a házasság értéke mellett – és hogy máshogyan is állhatna ki egy államtitkár a házasság értéke mellett, mint hogy épp napokkal a Pride előtt elmondja, hogy „amikor egy maroknyi kisebbség jogaiért harcolna egyesek, elfeledkezünk a többségről”?

És mivel senki nem volt ott, aki elmagyarázta volna neki, hogy senki nem akarja megtiltani a heteroszexuális párok házasodását, folytatta. Vannak fenyegető jelek, amelyek próbálják megbontani a család szentségét – mondta, de ezek szerinte nem jellemzőek a média egészére, csak a média nagyítja fel.

Például ha meleg párok örökbe fogadási jogairól van szó, szerinte „megtorpanni látszik a logika”, bár azt nem mondta el, hogy ugyan miért. Azt mindenesetre hozzátette, hogy „a családhoz kell egy nő és egy férfi, és pont elég hozzá egy nő és egy férfi”, azt pedig csak remélni tudjuk, hogy erre alapozva nem tiltja be a kormány a válást.

Amikor pedig már azt hittük, hogy kimarad a beszélgetésből a homofób butaságok tankönyvi példájának alapvetése, végre felszólalt Márfi Gyula veszprémi érsek is, és megmondta: „a fiú más, mint a lány, ez pozitív másság, ma ezt el akarják törölni.”

Jó tudni.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!