szerző:
hvg.hu/MTI

Vannak fenyegető jelek, amelyek próbálják megbontani a család szentségét, de a magyar kormány figyel és lecsap!

Amikor az élet továbbadásának szentségéről beszélünk, a nyilvánosan szereplők óvatosan fogalmaznak, mert félnek attól, hogy a homofóbia vádjába esnek, pedig szabad beszélni nyilvánvaló kérdésekről – ezzel vezette fel Novák Katalin a beszédét a kaposvári református templomban. Szerinte ilyen nyilvánvaló kérdés például az, hogy ki kell állnunk a házasság értéke mellett – és hogy máshogyan is állhatna ki egy államtitkár a házasság értéke mellett, mint hogy épp napokkal a Pride előtt elmondja, hogy „amikor egy maroknyi kisebbség jogaiért harcolna egyesek, elfeledkezünk a többségről”?

És mivel senki nem volt ott, aki elmagyarázta volna neki, hogy senki nem akarja megtiltani a heteroszexuális párok házasodását, folytatta. Vannak fenyegető jelek, amelyek próbálják megbontani a család szentségét – mondta, de ezek szerinte nem jellemzőek a média egészére, csak a média nagyítja fel.

Például ha meleg párok örökbe fogadási jogairól van szó, szerinte „megtorpanni látszik a logika”, bár azt nem mondta el, hogy ugyan miért. Azt mindenesetre hozzátette, hogy „a családhoz kell egy nő és egy férfi, és pont elég hozzá egy nő és egy férfi”, azt pedig csak remélni tudjuk, hogy erre alapozva nem tiltja be a kormány a válást.

Amikor pedig már azt hittük, hogy kimarad a beszélgetésből a homofób butaságok tankönyvi példájának alapvetése, végre felszólalt Márfi Gyula veszprémi érsek is, és megmondta: „a fiú más, mint a lány, ez pozitív másság, ma ezt el akarják törölni.”

Jó tudni.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!