szerző:
hvg.hu

Minden évben július 1-től kezdve indul a parlagfű miatti intézkedés, ettől a dátumtól kezdve ugyanis a földhasználó – legyen az állam, önkormányzat vagy magántulajdont használó – köteles irtani a gyomnövényt. Indulnak a hatósági ellenőrzések, ki nem teljesíti a kötelezettségét.

Így különösen tanulságos a fotó, amit szemfüles olvasónk a Budapest–Esztergom-vasútvonalon, Piliscsév állomásnál készített. Ahogy kommentálta, szép, hogy "sokmilliárdos állami projekteknél pont néhány ezer forintot sajnálnak arra, hogy végül lekaszáltassák, rendbe rakják a területet". Hogy jogilag ki a földhasználó, az állam, a MÁV vagy esetleg a helyi önkormányzat, azt nem tudni. De több felvéltelt és készített arról, hogy tokáig ér a több millió allergiás életét megkeserítő parlagfű pont az állomásnál is, mutatjuk:

©
©

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!