szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Július 1-jével razziákba kezdenek az illetékes hatóságok a lakó- és egyéb ingatlanoknál a parlagfű miatt.

A hatályos jogszabály alapján a földhasználó köteles június 30-ig az ingatlanján a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani. A hatóságok július 1-jétől a vegetációs időszak végéig, hatósági ellenőrzésen és lakossági bejelentések alapján ellenőrzik a kötelezettség betartását – írja a Napi.hu.

Ha ezt valaki elmulasztja, a hatóság eljárást indíthat ellene, és kényszerkaszálásra kerülhet sor az ingatlanján, az ezzel járó hatósági feladat költségét pedig a mulasztónak kell viselnie.

A cikkben azt írják: a parlagfű elleni védekezési kötelezettség elmulasztása esetén a kormányhivatal növényvédelmi bírságot szab ki. Ennek mértéke 15 ezer forinttól akár 5 millió forintig is terjedhet attól függően, hogy az adott fertőzött ingatlan külterületen vagy belterületen fekszik, továbbá, hogy mekkora a fertőzött terület nagysága és a fertőzöttség mértéke.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Farkas Zoltán: Memóriapróba

Farkas Zoltán: Memóriapróba

Újabb Trónok harca-előzménysorozat készül

Újabb Trónok harca-előzménysorozat készül

Két éve nem voltak hím közelében, mégis szaporodtak az új-zélandi akvárium nőstény rájái

Két éve nem voltak hím közelében, mégis szaporodtak az új-zélandi akvárium nőstény rájái