szerző:
hvg.hu

Az érintett Arton Capital tavalyi beszámolójából az is kiderül, hogy adták át bevételüket egy offshore cégnek.

Közzétette 2017-es üzleti beszámolóját az Arton Capital, az a letelepedési kötvényes cég, amelyhez betörtek tavaly, és amelynek eredményeiből következtetni lehet a bevándorlási kötvényes üzélet jellemzőire, adataira.

A beszámolóból kiderül:

  • 200 milliót vihettek el a betöréskor, ennyi került abba a rubrikába, ahol a káreseményeket lehet jelezni
  • A cég tulajdonosa, Balogh Radosztina kivett 290 millió forint osztalékot a 294 milliós adózott nyereségből
  • A cégnek jó éve volt, mert bár a kormány tavaly márciusban felfüggesztette a kötvények forgalmazását, a hírre megrohanták a cégeket. Az Arton 2017 első három hónapjában több kötvényt adott el, mint az azt megelőző 3 évben
  • A bevételben ez a siker nem tükröződik, mert a valószínűleg reális 7,2 milliárd forintos bevételt a cég átadta egy Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett European Bond Program Management Consultancy nevű, lényegében offshore cégnek.

(G7)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!