szerző:
hvg.hu

Tombol a vakáció, ami a diákoknak öröm, de az iskolákban gőzerővel keresik a tanárokat. Csak Budapesten ötszáznál is több pedagógust várnak, több helyen bármilyen szakos tanárral beérnék.

Hiánypótló összeállítást közöl a vakáció kellős közepén, majd két hónappal a szeptemberi tanévkezdés előtt a 24.hu a tanárhiányról. (Jegyezzük meg, a választások előtt lapunk, a hvg.hu megnézte és térképre rakta, hol vannak az országban betöltetlen háziorvosi praxisok, illetve hol keresnek tanárokat.)

A helyzet azóta sem oldódott meg, a portál szerint hiába mondta majd egy évvel ezelőtt azt Rétvári Bence, hogy a pedagógushiány nem országos, hanem helyi léptékű jelenség, amelyet az egyes tanintézmények helyettesítéssel kezelnek, július elején közel 2400 aktív álláshirdetést találtunk tanítók és tanárok számára.

Van térképük is a helyzetről:

A hirdetések 523 település között oszlanak szét, csak Budapesten 582 helyet kellene betölteni a szeptemberi tanévkezdésig. A portál kiemeli, több településen, köztük Budapesten, Kerepesen vagy Fábiánsebestyénen is van olyan intézmény, „bármely szakos” tanárt keresnek.

De találtak 460 olyan állást találtunk, amelyben a keresett tanár egyik szakját meg sem határozták, például Pápán, ahol keresnek „fizika-bármi”, „kémia-bármi”, „biológia-bármi” és „matek-bármi” szakos tanárt is, vagy Apajon, ahol „német-bármi”, „ének-bármi”, „rajz-bármi”, „informatika-bármi”, „fizika-bármi”, „földrajz-bármi”, és „matematika-bármi” szakos tanár is kellene.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Helsinki: Szokatlanul gyorsan döntöttek Gruevszkiről

Helsinki: Szokatlanul gyorsan döntöttek Gruevszkiről

Trumpnak nem sikerült megjegyeznie a tűzvészben megsemmisült város nevét

Trumpnak nem sikerült megjegyeznie a tűzvészben megsemmisült város nevét

Mostanra ért vissza oda a magyar médiapiac, ahol a válság előtt tartott

Mostanra ért vissza oda a magyar médiapiac, ahol a válság előtt tartott

Ignatieff: Nem ultimátumot adtunk, de ami sok, az sok

Ignatieff: Nem ultimátumot adtunk, de ami sok, az sok

Sokaknál akadozik a Facebook

Sokaknál akadozik a Facebook

Megütötte, majd bezárta a tornaterembe tanárát egy pécsi diák

Megütötte, majd bezárta a tornaterembe tanárát egy pécsi diák