szerző:
hvg.hu

Nyugaton és északnyugaton akár jelentős mennyiségű eső is hullhat, majd a front kelet felé megy tovább. Lehűlés azonban nem lesz, majdnem mindenhol 20 fok felett alakul a nappali csúcs, sőt, délen a 30 fokot is elérheti.

Szerda reggelre egy hidegfront érte el a nyugati, északnyugati tájakat, ott esőre, záporokra, zivatarokra kell számítani. Máshol változóan, erősen felhős időre van kilátás, de eső ezeken a tájakon még nem valószínű. Keleten átmenetileg pára, köd is kialakulhat. Nyugaton, északnyugaton megélénkül a szél.

Napközben a hidegfront kelet felé mozog tovább. Nyugaton esős idő lesz a jellemző, a nyugati, északnyugati tájakon jelentős mennyiségű eső várható, máshol záporok, zivatarok kialakulására kell számítani, ugyanakkor északkeleten még csapadékmentes időre van kilátás.

A késő délutáni óráktól délnyugat felől északkelet felé heves zivatarok mozoghatnak, melyeket felhőszakadás, jégeső és viharos szél kísérhet. A Dunántúlon többfelé élénk lehet a szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is számítani kell. Az esősebb nyugati, északnyugati tájakon 19, 22 fok körül alakul csúcshőmérséklet, ezzel szemben keleten, délkeleten és délen még 29, 30 fok köré melegszik a levegő, máshol pedig 24, 28 fokra van kilátás – jelenti az Időkép.

Csütörtök reggel már csak a Tiszántúlon fordulhat elő gyenge eső, egy-egy zápor, máshol már szakadozottabb lesz a felhőzet. Gyenge, mérsékelt lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 18 fok között alakul, nyugaton, északnyugaton lesz frissebb a levegő.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!