szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A klimatizált járműveken ezután tudhatják az utasok, hova érdemes vagy hova nem érdemes ülniük, ha melegük van vagy éppen fáznak.

Felmatricázták Szegeden a PESA villamosflottát, valamint a piros és a felújított trolibuszokat, így a klímaberendezésekre érzékeny utasok tudhatják, hova nem érdemes állniuk vagy ülniük a járműveken – írja a Délmagyarország. A hideg levegős beömlőnyílásoknál helyeztek el kék matricákat.

A Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője, Majó-Petri Zoltán azt mondta, hogy több utas panaszkodott a klímaberendezésekre: egyesek fáztak, mások pedig azt kifogásolták, hogy a villamosok és trolik utasterében túl meleg van.

A központi klímaberendezések nem képesek egyenletesen a jármű belsejébe juttatni a 7 fokra lehűtött levegőt, vannak olyan befúvónyílások, ahol alig több mint tízfokos hideg jut az utastérbe, míg a járművek végébe már csak szobahőmérsékletű levegő jut.

Majó-Petri Zoltán szerint ezen nem tudnak változtatni, mert nincs olyan műszaki megoldás, amellyel a járművek minden egyes pontján egyazon hőmérsékletet tudnának garantálni.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!