szerző:
hvg.hu

Az elektromos elosztó helyiségben keletkezett tűz, megszólalt a tűzjelző berendezés. A lakókat kikísérték, senkinek sem esett baja.

Kisebb tűz volt a fővárosi Erzsébet tér egyik szállodájában vasárnap, az elektromos elosztó helyiségben keletkezett tűz – jelentette a katasztrófavédelem.

A helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat.

A dolgozók közül egy embert a mentők a helyszínen megvizsgáltak, róla nincs hír. A szálloda vendégeit kikísérték az épületből, akik visszatérhetnek, ha a tűzoltók befejezték az utómunkálatokat.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a hvg.hu-nak elmondta: az épület kilencedik emeletén lévő kapcsolószekrényben izzottak, füstöltek kábelek, elektromos berendezések. A tűzoltók egyetlen porral oltóval megszüntették az izzást.

A tűzvédelmi berendezés működésbe lépett. Senkinek sem esett baja. Egyelőre nem tudni, pontosan hány embert kísértek ki az épületből. 

A katasztrófavédelem tájékoztatásában nem volt benne, melyik szállodában volt a tűz. A hvg.hu úgy tudja, hogy a Kermpinskiről van szó.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!