szerző:
hvg.hu

Egy másik vendéget és a pultost is megverték.

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat egy öt főből álló társaság ellen a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség, akik tavaly ősszel egy Győr környéki csárdában hangoskodtak, majd összeverekedtek egy vendéggel és a pultossal.

A vádlottak először egymással vesztek össze, kiabálni kezdtek, poharakat törtek össze, egyikük az asztalra is felmászott, majd amikor a pultos nem teljesítette egy kérésüket, őt kérdőre vonták, szidalmazták, és golyóstollakkal dobálták meg, majd újra egymással kezdtek veszekedni, kiabálni.

Végül amikor a felszolgáló jelezte, hogy záróra van, és menjenek haza, akkor ezen felháborodtak, és előbb egyik vendéggel szólalkoztak, majd verekedtek össze, majd a pultossal. A vendéget többen is fejen és arcon ütötték, majd a földre rántották, ahol tovább ütlegelték. A verekedés közben a vádlottak egyike berohant a pultba, és megütötte a pultost is, megragadta a csuklóját, és hátrafeszítette a kezét, ezért a pultos jobb kezének IV. kézközépcsontja eltört, míg a bántalmazott vendég bal arccsontja törött el.

A terhelteket az ügyészség csoportosan elkövetett garázdasággal és súlyos testi sértés elkövetésével vádolja, melyek miatt – a halmazati szabályokra figyelemmel – négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!