szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A csomagok még mindig a magyar repülőtéren voltak magyar idő szerint hétfő kora este. Az egyikben menyasszonyi ruha van, egy pár szerdán tartaná az esküvőjét a Kanári-szigeteken.

Csaknem 80 magyar van egy napja mindenféle csomag nélkül a Kanári-szigeteken. Vasárnap este 6-kor landoltak a Ryanair gépével Gran Canarián, és akkor vették észre, hogy a csomagjaik nem érkeztek meg a repülővel – számolt be a hétfői RTL Híradó.

Az utazási irodák munkatársai kint a reptéren várták az utasokat, de nem jöttek, kiderült, mindenki a csomagját várta még. A poggyászok legalább fele fel sem került a gépre Budapesten, pedig a Budapest Airport szóvivője szerint minden működött, a repülőgép is időben megérkezett Ferihegyre.

A Kanári-szigeteken két csoportban vitték az utasokat a szállásukra, akik csomag nélkül maradtak, nem tudtak sokat tenni, csak annyit legfeljebb, hogy megvacsoráztak.

Az utazási iroda munkatársai igyekeztek minél hamarabb felvetetni a jegyzőkönyveket az elveszett bőröndökről. Hétfő reggel elvitték vásárolni az utasokat, és próbálták megnyugtatni őket. Van, akit különösen kellemetlenül érint a csomagprobléma: egy pár azt írta a Facebookon, hogy nekik szerdán lenne kint az esküvőjük, és a menyasszonyi ruha a bőröndjükben volt.

Ha elvesződik vagy késve érkezik meg a poggyász, akkor szakértők szerint a légitársaságnak kell kártérítést fizetnie. Az adott légitársaságtól függ, mekkora ez az összeg. Egy erről szóló nemzetközi egyezmény szerint legfeljebb 1400 euróról lehet szó. Fontos, hogy minél előbb be kell jelenteni a poggyász eltűnését, és a megkerüléséig minden vásárlásról számlát kell kérni, később csak így lehet ugyanis elszámoltatni ezeket a költségeket.

Az utasoknak egyelőre nincs információjuk arról, miért maradtak Budapesten a csomagjaik. Úgy tudják, hogy kedden délután egy angol légitársaság gépével utánuk viszik a poggyászokat, és szerda reggel megkaphatják azokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Virágok, mécsesek gyűlnek Törőcsik Mari velemi házánál

Virágok, mécsesek gyűlnek Törőcsik Mari velemi házánál

Egyházi fenntartásba kerülhet a szántódpusztai majorság

Egyházi fenntartásba kerülhet a szántódpusztai majorság

Szerda éjfélig ingyenesen megtekinthető három film Törőcsik Mari szereplésével

Szerda éjfélig ingyenesen megtekinthető három film Törőcsik Mari szereplésével