szerző:
hvg.hu

A Független Hírügynökségnek interjút adó Gábor György szerint teljesen hiteltelenné teszi a miniszterelnök fia által hirdetett igét, hogy egy vallási vezető, márpedig Orbán Gáspár szerinte annak tekinthető, iszlamista diktátor ünnepén tetszeleg.

Mint korábban megírtuk, Orbán Viktor kormányfő fiát, Gáspárt is magával vitte a török miniszterelnök, Erdogan beiktatására.

A Független Hírügynökségnek nyilatkozó Gábor György vallásfilozófus szerint ezzel több probléma is van. Szerinte ugyanis "egy olyan vallási vezető – és Orbán Gáspárt tekinthetjük annak –, aki Jézus közvetlen kapcsolatáról beszél, hogy ő közvetlenül érzékeli Jézust, a Megváltót, nos, egy ilyen ember istenességét, legalábbis az én szememben nemhogy megkérdőjelezi, egyenesen lerombolja az a tény, hogy az 'állami apuka' támogatásával elmegy iszlamista diktátor beiktatására".

Gábor György szerint az is probléma, hogy Orbán Gáspár egy olyan országba ment el, "ahol egyébként ezt a diktátort már Szultánnak nevezik, és ahol az emberi jogokat két lábbal tiporják, ahol börtönbe záratnak ártatlan embereket, tízezreket, százezreket egzisztenciálisan ellehetetlenítenek".

A vallásfilozófus úgy látja, mindez teljesen hiteltelenné teszi az Orbán Gáspár által hirdetett igét.

Az interjúban szóba került a Felház is, a budapesti egyetemisták által szervezett és nagyrészt őket is tömörítő felekezetközi vallási mozgalom, aminek a miniszterelnök fia az egyik vezetője. Gábor György szerint a Felháznál is jelen van egy olyan társadalmi kiábrándultság, amely a rendszerváltást követően nagyon gyorsan kialakult.

A vallásfilozófus szerint ha az egyházak nem szimbiózisban élnének a hatalommal, hanem megtörtént volna a tényleges elválasztásuk a hatalomtól, akkor a törvények rájuk éppúgy vonatkoznának, mint a civil szervezetekre.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Eltűnt szaúdi újságíró: baleset érte Rijádban a fő gyanúsítottat

Eltűnt szaúdi újságíró: baleset érte Rijádban a fő gyanúsítottat

Itt vannak az október 23-ai lezárások, több villamos másképp jár

Itt vannak az október 23-ai lezárások, több villamos másképp jár

Sokkal kevesebben jutnak első lakáshoz, mint a boom előtt

Sokkal kevesebben jutnak első lakáshoz, mint a boom előtt

„Hitler a legnagyobb európai színész, nálam is nagyobb”

„Hitler a legnagyobb európai színész, nálam is nagyobb”

Francia kisrepülő miatt riasztották a Gripeneket

Francia kisrepülő miatt riasztották a Gripeneket

Veronai buszbaleset: időhúzásra játszhat a sofőr

Veronai buszbaleset: időhúzásra játszhat a sofőr