szerző:
hvg.hu

Konok Péter történész egy Facebook posztot szentelt Tóth Bertalan MSZP elnöknek, aki szerint nehéz döntés volt megszavazni a fizetésemelésüket.

Levélben magyarázkodott az MSZP tagságának Tóth Bertalan pártelnök amiatt, hogy a frakció egy része megszavazta a képviselői fizetésemelést. Valójában a frakciófegyelem miatt mindenkinek így kellett volna tennie, ám a párt szétszavazott, a renitensek büntetésre számíthatnak.

Tóth azt írta, nehéz döntést kellett meghozni, kitartott amellett, hogy a Fidesz csapdát állított az ellenzéknek, ha nem szavazzák meg a javaslatot, a párt támogatása is jelentősen csökken.

Konok Péter történész viszont leírta, valójában mik a nehéz döntések:

  • "Ezt a nehéz döntést meg kell hozni - mondta K. Erzsébet (47) tanárnő, mikor fia egyetemi tanulmányainak elvégzése után Londonba ment mosogatni.
  • Ezt a nehéz döntést meg kell hozni - bambult K. Erzsébet fia, Sz. Dániel (24) a londoni mosogató habzó vizébe. - Kellett nekem klasszika-filológiát tanulnom...
  • Ezt a nehéz döntést meg kell hozni - borzongott F. János (58) életvitelszerűen közterületen tartózkodó, mikor beleharapott a kukában talált háromnapos parizeres zsemlyébe (aminek még alig volt szaga).
  • Ezt a nehéz döntést meg kell hozni - döntött özv. K-né Zs. Amália (76) nyugdíjas, mikor azt válaszolta a közértesnek: "Nem, Jenőkém, nem maradhat az a négy deka."
  • Ezt a nehéz döntést meg kell hozni - tárta szét kezét B. Jenő (37) közérti dolgozó, mikor feltette a Használtautók.hu-ra a család tizenötéves Opeljét, hogy télire még idejében megrendelhesse a tűzifát.
  • Ezt a nehéz döntést meg kell hozni - szomorkodott L. Mária (szintén 37), mikor a rendőrség tiltott rőzsegyűjtésért az erdőből előállította.
  • Ezt a nehéz döntést meg kell hozni - bámult üres tekintettel a kórterem vedlő falára H. Krisztián (64) visszaeső cukorbeteg, mikor aláírta, hogy az amputáció veszélyeit megértette, és hozzájárul a műtét elvégzéséhez."

Majd a végére idézi Tóth Bertalant:

"Ezt a nehéz döntést meg kell hozni - mondta Tóth Bertalan (42) MSZP-elnök, mikor megszavazta és megszavaztatta a képviselői fizetések jelentős emelését."

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Otthagyja az LMP-t az egyetlen európai parlamenti képviselője is

Otthagyja az LMP-t az egyetlen európai parlamenti képviselője is

Önsorsrontó keretek - Bajnai Gordon 7 pontos elemzése a gazdaságról

Önsorsrontó keretek - Bajnai Gordon 7 pontos elemzése a gazdaságról

Álom volt, de talán sose lesz valóság, hogy az irodákban ne álljon hegyekben a papír

Álom volt, de talán sose lesz valóság, hogy az irodákban ne álljon hegyekben a papír

Aki most dob piacra egy panellakást, már karácsonyra a pénzénél lehet

Aki most dob piacra egy panellakást, már karácsonyra a pénzénél lehet

Valami félrecsúszott - mellbevágó adatok a Párbeszéd-politikus posztjában

Valami félrecsúszott - mellbevágó adatok a Párbeszéd-politikus posztjában

Birkafelvonulás Madridban

Birkafelvonulás Madridban