szerző:
hvg.hu

Az MSZP-frakció szétszavazott a képviselői fizetésemelésről szóló javaslatnál, a nemmel voksolók nem ússzák meg.

Hosszan magyarázkodik Tóth Bertalan MSZP-elnök és frakcióvezető a párt tagságának írt levélben, amiért a szocialisták is megszavazták az országgyűlési képviselői fizetésemeléssel kapcsolatos kormánypárti javaslatot – írja a Magyar Idők.

A költségvetést megalapozó törvényben szerepelt ez a passzus, a Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatának részeként. A módosítóról külön szavaztak, így pontosan látszottak az arányok. A fizetésemelést a teljes Jobbik-frakció megszavazta – ketten nem voltak bent –, az LMP, a DK és a Párbeszéd – Burány Sándor kivételével – nemmel szavazott, a szocialisták viszont háromféleképpen: volt, aki megszavazta – Burány is –, hárman nemmel szavaztak, hatan pedig bent voltak, de nem nyomtak gombot.

Tóth Bertalan a pártelnökség elé viszi azok ügyét, akik a frakciófegyelmet felrúgva nemmel szavaztak. "Olyan nem lehet, hogy egy képviselő valamivel nem ért egyet, de a fizetésemelést muszáj hazavinnie" – érvel Tóth. Az elnök a tagságnak írt levélben azzal magyarázkodik, hogy a Fidesz csapdát állított, ha nem szavazzák meg a javaslatot, a frakció költségvetési kerete évi 55, a vidéki irodákra fordítható havi összeg pedig 53 százalékkal csökkent volna. Így viszont a képviselőcsoport csaknem megduplázta a pénzét.

"Minden frakciótag azt mondta, a párt túléléséhez szükséges nehéz döntést meg kell hozni" – mondták Tóthnak, akit ezek után meglepett a szétszavazás. Köszönetet mondott az igennel szavazóknak, a nemmel vagy nem szavazókra büntetés várhat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez lesz a magyar pingpong vb logója

Ez lesz a magyar pingpong vb logója

Scherer Péter: Számomra a politika túl fájdalmas terep

Scherer Péter: Számomra a politika túl fájdalmas terep

Trump fenyegetőzése sem állítja meg az USA-ba tartó hondurasi menekülők menetét

Trump fenyegetőzése sem állítja meg az USA-ba tartó hondurasi menekülők menetét

Mosolyra hangolva: teszten a Citroen C3 Aircross

Mosolyra hangolva: teszten a Citroen C3 Aircross

„Embertelen komédia”: miért nincs több női menedzser?

„Embertelen komédia”: miért nincs több női menedzser?

212 milliós mínuszban a szombathelyi uszoda

212 milliós mínuszban a szombathelyi uszoda