szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eredménytelennek minősítette a vidéki magyar független sajtó megerősítését célzó pályázatot az amerikai külügyminisztérium új, már Donald Trump elnöksége alatt kinevezett vezetése – írta az Index.hu.

Az eredményt májusban kellett volna kihirdetni, ám a külügy előbb halasztotta d öntést, majd most bejelentette: más módját választja a segítségnyújtásnak.
Az "Objektív média támogatása Magyarországon" címmel kiírt 700 ezer dolláros, kb. 190 millió forintos amerikai külügyminisztériumi pályázat eredményét már rég ki kellett volna hirdetni. Ez az a pályázat, melynek hírére a magyar külügy tavaly bekérette David Kostelancik ideiglenes nagykövetségi ügyvivőt, s az USA-t a magyar belügyekbe való beavatkozással vádolta – írta az Index.
Az elemzés szerint a régi, demokrata párti külpolitikát folytató amerikai külügyben mostanra vette át az irányítást a Trumphoz húzó új vezetés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!