szerző:
hvg.hu

Dóra és autista kisfia a minap szokásos napi kutyás sétájukon voltak Békásmegyeren, amikor ketten odaszóltak nekik.

A történetet a 24.hu ismerteti. Dóra szerint olyanokat mondtak neki, hogy:

„Nézd, itt a sorosos lotyó a hülye gyerekével már megint. Az a gyerek tuti nem százas, ugrál a buszoknak. (Az autista fiú szeret integetni a buszoknak, írja Facebook-bejegyzésében az édesanyja magyarázatént.) Biztos, hogy sorosos ez. Olvastam a Pesti Srácokon… Ezek a hülyék kimentek a Parlament elé…”

Dóra először csak nyelt egyet, azt gondolta, hogy „agymosott, nyálasan jobbra fröcsögő egyedekkel van tele ez az egész ország, akik vakon hisznek urukban és parancsolójukban. Mennek utána, mint a birkák és köpködik a gyűlöletet, ha kell, ha nem.”

A blogbejegyzését úgy folytatta, hogy:

„de figyelj, fogadatlan prókátor. Közlöm veled, hogy semmi közöm Dzsordzsi bácsihoz. Se nekem, se a fogyatékossággal élő gyerekeimnek. Tudod, ez itt önerős nevelés, nem kaptam hozzá ösztöndíjat, sőt még én fizetek, az állam helyett.”

A történethez hozzátartozik, hogy az említett Pesti Srácok nevű kormányközeli oldalon néhány napja jelent meg írás, amelyben a múlt pénteken a sérült gyereküket, rokonaikat otthon ápolók parlament előtti tiltakozását szervezőket sorosistának bélyegezte a cikk szerzője. Az írás a megmozdulást úgy állította be, hogy új ügyeket találtak Soros civiljei, amelyek talán szimpatikusabbá tehetik őket a magyar emberek körében.

Az otthonápolásról itt írtunk bővebben, ősszel emelhetnek az otthonápolási díjon. Korábban írtunk az autizmusról is, méghozzá azt, hogy egy szülő szerint egy gyászfolyamat elfogadni, hogy elveszett egy ép gyerek. Az autista gyerekek fejlesztése ugyanis csak lassan, lépésről lépésre történhet, ezért szüleik sokszor dőlnek be könnyű és gyors megoldásokat kínáló csalóknak, kóklereknek. A helyzetet súlyosbítják az ellátórendszer hiányosságai, a kormány épp most utasította el az otthonápolási díj emelését. Sok szülő mégsem cserélné el autista gyerekét egy nem autistára.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Engedélyezhetik a paksi atomerőmű légterébe való berepülést

Engedélyezhetik a paksi atomerőmű légterébe való berepülést

Álom volt, de talán sose lesz valóság, hogy az irodákban ne álljon hegyekben a papír

Álom volt, de talán sose lesz valóság, hogy az irodákban ne álljon hegyekben a papír

Ez biztos csak vicc: felfestett földutat fotózott valaki Zalában

Ez biztos csak vicc: felfestett földutat fotózott valaki Zalában

Kíméletlen törzsi logikával politizál az Orbán-rezsim

Kíméletlen törzsi logikával politizál az Orbán-rezsim

Kisvárosnyi ember vonul keresztül Mexikón, hogy belépjen az USA-ba

Kisvárosnyi ember vonul keresztül Mexikón, hogy belépjen az USA-ba

1500 lóerő fölé merészkedik a Bugatti: jön a "föld-föld rakéta" sportkocsi

1500 lóerő fölé merészkedik a Bugatti: jön a "föld-föld rakéta" sportkocsi