szerző:
hvg.hu

A férfi baseballütővel ütött le egy másikat, mert az a furgonján dörömbölt.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, egy magyar férfi 2014-ben egy baseballütővel egy csapással megölt egy 20 éves helyi férfit Írországban, mert az az autójára ütött - írja a helyi Leinster Leader.

A csomagkihordóként dolgozó A. Zoltán a lakásából látta, ahogy a barátaival arra sétáló ír férfi rácsap a fehér Mercedes furgonjára, ekkor rohant ki a lakásból, és sújtott le az áldozat fejére, aki ebbe belehalt.

Az akkor 44 éves A. Zoltánt 2016-ban életfogytiglanra ítélték a gyilkosság miatt.

A férfi fellebbezett a döntés ellen, ügyvédje provokációra hivatkozva, mondván a futárként dolgozó férfi az autóját munkaeszköznek használta, és a megélhetése függött tőle, ő pedig azt látta, hogy részegek rongálják a furgonját. Az ügyvéd védekezése szerint nem egyszerűen rácsaptak a magyar férfi autójára, hanem hangosan ütögették, ezért lett dühös az ügyfele. A bíróság azonban csütörtökön elutasította a fellebbezést, mondván a férfi nem vesztette el teljesen az önkontrollját a provokáció miatt.

A. Zoltán férfi Szerbiában született, de 2007 táján magyar állampolgár lett, nem sokkal ezután költözött Írországba.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!