szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Erős interjút adott Harrach Péter KDNP-s frakcióvezető a Magyar Hírlapnak: a meleg családok szembemennek a természetes és normális élet követelményével, a kormány tulajdonképp Ferenc pápa szavait követi migrációs ügyben, és a vasárnapi boltzár szolidáris megoldására is, reményei szerint, előbb-utóbb rábólint a magyar társadalom.

"Ki kell tartanunk a természetes és a normális élet követelménye mellett",

– mondta Harrach Péter KDNP-s frakcióvezető a Magyar Hírlapnak adott interjújában arról, mit gondol Novák Katalin szavairól, aki azt mondta korábban, "vannak fenyegető jelek, amelyek próbálják megbontani a család szentségét", illetve megtorpan a logika, amikor meleg párok örökbe fogadási jogairól van szó. Harrach szavaiból tehát az következik, hogy a meleg család nem a természetes és normális élet része. (Arról már kaptunk egy képet, hogy a kormány elképzelései és a valóság családügyben sem feltétlen azonos.)

Harrach örvendezve szól arról, a teljes termelékenységi arányszám 1,2-ről 1,5-re nőtt, azaz nagyobb a szülési kedv – igaz, épp csütörtökön jöttek ki a friss adatok, hogy 2017 első feléhez képest csökkent a szülési kedv, és az arányszám is visszaesett 1,44-ről 1,42-re.

A tömeges migráció nem emberi jogi kérdés, a jelenségnek előkészítői és végrehajtói is vannak, a főszerepet pedig "nyilvánvalóan" Soros György játssza, mondja fel a kormányzati mantrát Harrach. Ferenc pápát a "liberális médiumok" egyoldalúan idézik, nem számolnak be a nekik nem tetsző megnyilatkozásairól, aztán maga is, biztos, ami biztos, így tesz: bár a pápa nem említi az "önvédelem felelősségét", szavait úgy lehet értelmezni, a "valóban üldözöttek iránt van felelősségünk" – ezt Harrach úgy értelmezi, helyben kell segíteni elsősorban az üldözött keresztényeknek. Hát, erről a pápa bizonyosan nem beszélt.

Harrach most is elmondta, a parlament emelni fog az otthonápolási díjakon, amelyek jelenlegi mértéke, illetve az otthonápolás munkának el nem ismerése nagy port vert fel. "Méltányos, a lehetőségeket is figyelembe vévő" emelés lesz, ígérte a politkus.

Harrach megvédte a közterületi életvitelszerű tartózkodás kriminalizálását, szerinte a ma is "egészen jól működő" ellátórendszert és a segítő szervezeteket kell még jobban támogatni.

Végül azt is elárulta, a KDNP nem adta fel a vasárnapi boltzár ötletét, és bízik abban,

"a magyar társadalomban előbb-utóbb megfogalmazódik az igény egy ilyen vagy hasonló szolidáris megoldásra".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezek az autók a környezetvédelmi teszt alapján a legjobbak

Ezek az autók a környezetvédelmi teszt alapján a legjobbak

Tulajdonost vált a magyarországi Aegon

Tulajdonost vált a magyarországi Aegon

Fejre állt Stroll a Bahreini Nagydíj második rajtjánál – videó

Fejre állt Stroll a Bahreini Nagydíj második rajtjánál – videó