szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az LMP politikusa egyik újonnan vásárolt lapjának adott interjút. Ungár úgy látja, a vidéki sajtó eszköz, nem pedig cél.

Ahogy korábban megírtuk, vidéken terjeszkedik Ungár Péter médiahálózata, ehhez tartozik a politikus által csak nemrég megszerzett szentgotthárdi honlap, a 9970.hu is. Az LMP-s képviselő a vásárlás apropóján most interjút adott a lapnak.

Arra a kérdésre, hogy akkor a 9970 mostantól pártlap lesz-e, azt mondta, nem.

Világos és nagyon egyértelmű világképpel rendelkező lap lesz, de ahogy én azt sem gondolom, hogy létezik objektív újságírás, úgy abban sem hiszek, hogy a propagandának egy másik propaganda lenne az ellenszere. Sőt, ez a lap elsősorban azoknak fog szólni, akiknek elege van a mindent leegyszerűsítő propagandából.

– fogalmazott Ungár.

A politikus arról is beszélt, hogy egy ideje már gondolkodott azon, hogy befektet a vidéki nyilvánosságba, az április 8-i választás pedig tovább erősítette ezt a tervét.

"Az ellenzék úgy viselkedik, mintha az ország csak és kizárólag Budapestből állna, a Fidesz meg közben nevetve hozza az újabb kétharmadot" – mondta, hozzátéve, hogy az ellenzéknek akkor van esélye, ha minden egyes választót ugyanannyira fontosnak tart majd, "ehhez viszont szükség van arra, hogy mindenkihez el tudjuk juttatni az üzeneteinket".

Ungár azt is mondta, hogy ellenzéki politikusként az a célja, hogy leváltsa a Fideszt, ehhez "a vidéki sajtó eszköz és nem cél, de szerintem a legfontosabb eszköz".

Az interjúban megerősítette, hogy tovább kíván terjeszkedni a médiapiacon, de azt nem tudni, hogy ezt már meglévő újságok felvásárlásával, vagy teljesen új lapok indításával tervezi.

"Folynak az egyeztetések, így részletekről nem szeretnék beszélni, de az biztos, hogy az én szívemhez Szombathely városa nagyon közel áll, így garantálhatom, hogy ott is lesz olyan lap, amely rá fog kérdezni például arra, hogy miért válik minden közepes eső után kajakpályává a város" – mondta.

Ungár arról is beszélt, hogy "a sajtó sajnos vagy nem sajnos, de egy költséges műfaj, pénzügyileg pedig a Fidesszel nem lehet felvenni a versenyt". Hozzátette, hogy sokszor elmondta, mivel jelentős vagyont örökölt, így pontosan tudja, hogy a felelőssége is nagyobb. "Ezért ami tőlem telik, azt megpróbálom megtenni".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Márton-Windisch Judit Itthon

Orbán elégtétele eléri a HírTV-t, Liszkay visszatér

Heteken belül lezárul a G-napot követően Orbánnal szemben vitorlázó médiabirodalom "tévelygése". A Hír TV azonban nem jut a Magyar Nemzet vagy a Lánchíd Rádió sorsára, hiszen élő szerződése van a kábelszolgáltatókkal. A televíziós csatorna még ezen a héten Liszkay Gábor vezetése alá kerülhet. Aligha van más, aki ennyi helyismerettel és revánsvággyal tudná elintézni a Hír TV gyors "megtisztítását".

hvg.hu Itthon

Nem ejtenek foglyokat: véget ér a jobboldali média polgárháborúja

A rendszerváltás óta eltelt időben volt több médiaháború, de olyat most láttunk először, hogy egy térfélen belül folytassanak ádáz küzdelmet. Már a felek meghatározása is nehéz: ki volt áruló, és ki volt a csicska? Az viszont biztos, hogy Orbán a győztes, a legnagyobb vesztes pedig a független média. Megpróbáltuk felvázolni, hova jutottak a szereplők 2015 óta, és mi a jövő.