szerző:
hvg.hu

Interjút adott az Origónak a HírTV tegnap kinevezett vezérigazgató-helyettese, Szikszai Péter. Szerinte "kulturáltan zajlott le a szerdai átadás-átvétel".

Szikszai az interjúban azt mondta,

Hír TV a jobboldal televíziója, és ezt már szerdán is teljes mértékben nyilvánvaló tettük azzal, hogy Kálmán Olga helyén az a Földi-Kovács Andrea vezetett műsort, aki a G-nap után elsőként mondott fel.

A visszafoglalásról szólva a csatorna műsorokért felelős vezérigazgató-helyettese azt is mondta, hogy céljuk, hogy visszaadják a jobboldalnak a televíziót, visszaállítsák a 2015. február 6-a előtti állapotokat.

Szikszai a szerdai eseményeket átadásnak-átvételnek nevezte, amely szerinte kulturáltan zajlott. Szerinte ennek egyik oka, hogy a korábbi kollégák közül sokat ismertek, így nem volt komoly konfliktus. "Azt persze egyértelművé tettük, hogy Kálmán Olga nem fér bele a jobboldali televíziózásba" – tette hozzá.

Szikszai azt is mondta, hogy a mostani váltás nagyon hirtelen történt, ezért értelemszerűen nem lehet egyik napról a másikra egy teljesen új struktúrát felépíteni.

A következő hetekben arra törekednek majd, hogy biztosítsák a televízió működőképességét. Az új műsorstruktúra ősztől lép életbe, addig nyári üzemmódban mennek.

A MÚOSZ szerdai közleményében azt írta: nem vitatják el a médiatulajdonosok azon jogát, hogy szabadon dönthetik el, kikkel kívánnak dolgozni. Ugyanakkor az állampolgárok tájékozódási alapjogát súlyosan sértő gyakorlatnak tartjuk, hogy a kormányzat közvetlenül benyomul a szerkesztőségekbe, az Orbán-kormányhoz való lojalitást szabva az alkalmazás feltételéül.

A Hír Tv kormányzati irányba fordításáról szóló korábbi híreinket itt találja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!