szerző:
hvg.hu

A Hír Tv fél 7-es Híradójában bejelentették a struktúraváltást.

"Visszatérünk a régi értékekhez, ott folytatjuk, ahol 2015-ben abbahagytuk" – mondta be a Hír Tv Híradójának műsorvezetője fél 7-kor, idézve a csatorna új tulajdonosát, Nyerges Zsoltot, aki a mai állománygyűlésen jelentette be a változásokat.

Az anyagban felidézték a csatorna indulását, hangsúlyozva, hogy konzervatív értékeket képviselő csatornaként indultak el 2002. december 2-án, több műsor említése után rátértek arra, hogy 2015 februárjában változott a meg a csatorna szellemisége, miután "Simicska Lajos és a miniszterelnök kapcsolata megromlott", ezután 180 fokos fordulat következett be, "a csatorna feladta a konzervatív értékeket".

A G-nap miatt megváltozott a csatorna irányvonala, megérkezett a baloldali Kálmán Olga, Veiszer Alinda és Csintalan Sándor is kapott műsort. Felidézték, hogy a 2018-as választások után a tulajdonos bezárta a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót, megszűnt a nyomtatott Heti Válasz és rövidesen megvált a HírTV-től is.

Bemondták, kik lesznek a csatorna új vezetői, illetve azt is, hogy Nyerges Zsolt szerint a további működés biztosított, majd egy rövid bejátszás következett Szikszai Pétertől, a tartalomért felelős vezérigazgató-helyettestől, aki arról beszélt,

"a tulajdonosváltással együtt szemléletváltás is lesz, a jobboldalra tér vissza a Hír Tv".

Az új műsorok szeptembertől indulnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!