szerző:
hvg.hu

Megszűnik a hetilap digitális kiadása, a valasz.hu-n sem lesznek friss írások.

Június 14-től már csak digitális formában lehetett olvasni a Heti Választ, most ez is megszűnik – tudta meg a hvg.hu. A hírt erről a valasz.hu-n is közzétették. A valasz.hu megmarad, azonban nem frissül tovább, archívumként működik. Úgy tudjuk, Borókai Gábor ma találkozott Nyerges Zsolttal, az új tulajdonossal. Keressük Borókai Gábort, de egyelőre nem értük el, Puskár Anett kommunikációs igazgató pedig nem nyilatkozik.

Borókai Gábor főszerkesztőről szerdán írta meg a Magyar Idők, hogy lemondott pozíciójáról június 7-ével.

Ezt Borókai azonnal cáfolta, azt mondta, a hír nem igaz,

nem mondtam le, és nem is tervezek lemondani

A tulajdonos kommunikációs igazgatója által kiadott közleményből kiderült, Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről.

A G-nap után megrogytak

Borókai június 6-án vezércikkben írt arról, hogy a nyomtatott hetilap megszűnik, a jövőben online érhető már csak el, a digitalstandon keresztül. Akkor épp egy amerikai üzletember visszakozott a Heti Válasz megvásárlásától,

arra kellett rádöbbennie, hogy a kormányzati bojkottal veszteségessé tett lapunk nem fordítható termőre az erős politikai ellenszélben. A kétharmados erő ugyanis nyilvánvalóvá tette, hogy a kívánt környezetet nem adja meg akárkiknek.

A régi tulajdonos (Simicska Lajos) már nem akarta finanszírozni őket, ezért csődeljárást kezdeményeztek. Leírta azt is, a 2007 és 2015 között nyereséges újság a G-nap után 20 százalékot veszített vásárlóközönségéből, ellenben 82 százalékot a hirdetési bevételeiből.

Egyre levegőtlenebb és egyre szűkebb térben állítottuk elő az újságot. Mindannyiszor támogattuk, bátorítottuk a kormány ország javát szolgáló erőfeszítéseit, de nem takarékoskodtunk a nemkívánatos jelenségek kritikájával sem. A kormányzati irányok többségét helyeseltük, de erősebb kontrollt kívántunk a hatalmat gyakorlóknak.

A lap mellett kiállt Sólyom László volt köztársasági elnök is, akinek a lánya olvasószerkesztőként dolgozott ott.

Simicska július 4-én szállt ki

Egy rövid közleményben jelentették be július 4-én, hogy Simicska Lajos megválik üzleti érdekeltségeitől, azokat Nyerges Zsolt, korábbi üzlettársa veszi át. Akkorra már a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót bezárta, a Hír Tv-t pedig szerdán alakították át teljesen: a G-nap utáni vezetőket kirúgták, Kálmán Olga sem vezethet műsort, a tévé "visszatért a jobboldalra", a régi értékeihez – harsogták diadalittasan. A szakmai irányító az a Liszkay Gábor lesz, aki korábban vezetője volt a Hír Tv-nek, majd többekkel együtt felállt. Most a Magyar Idők tulajdonosa.

Úgy tudjuk, feltámasztják a Magyar Nemzetet is, a lap augusztus 25-én, alapításának évfordulóján jelenik meg újra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Heti Válasz-főszerkesztő: Orbánnak és Simicskának is van mit köszönnünk

Borókai Gábor interjút adott a 24.hu-nak, amelyben azt mondta, Simicska nem akarja végleg bezárni a lapot, de a politika azt üzente az üzleti világnak, hogy a Heti Válaszban hirdetni, illetve azt megvásárolni nem éppen javalt cselekedet. A lapra 490 millió forintért kerestek vevőt a választás másnapjától kezdve.