szerző:
hvg.hu

A férfi beismerő vallomást tett, ez alapján az ügyben korábban elítélt Hatvani István most ártatlanul ül börtönben.

Kedden részletes beismerő vallomást tett a rendőrségen Jozef Roháč. A férfi beismerte, hogy ő ölte meg Prisztás Józsefet, nem pedig Hatvani István, akit korábban jogerősen elítéltek az ügyben, és most börtönbüntetését tölti – tudta meg az Index.

Roháč elmondta, hogy a megbízás egy orosz-ukrán maffiózótól érkezett, de nem közvetlenül hozzá, hanem egy Jozef Hamala nevű közvetítőn keresztül. A férfi a csaknem 8 órás kihallgatáson részletesen elmondta, hogyan ölte meg Prisztást – mondta az Indexnek Fülöp Tamás, Roháč ügyvédje. A férfi azt is elmondta a kihallgatáson, hogy ebben az ügyben a hatóságok csak sötétben tapogatóznak, és csak részigazságokat állapítanak meg igazságként. Szerinte ugyanez történik a Fenyő-gyilkosság esetében is.

Roháč a rendőrségen kiemelte: nem szeretné, hogy bárki ártatlanul üljön egy olyan bűncselekmény miatt, amit valójában ő követett el. A vallomás éppen emiatt rendkívüli, az ügyben ugyanis két évvel ezelőtt született jogerős ítélet. Akkor Portik Tamást, mint felbujtót 15 év fegyházra ítélték, és ugyanakkora büntetést kapott Hatvani István, azaz „Hatyi”, aki az ítélet szerint lelőtte az éjszakai életben közismert vállalkozót. A jogerős bírósági ítélet szerint Portik egy ingatlan miatt keletkezett elszámolási vita miatt ölette meg Prisztást 1996. november 1-jén fényes nappal, az óbudai Ladik utcában.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Portik 15 évet kapott jogerősen a Prisztás-gyilkosságért

A Fővárosi Ítélőtábla meghozta döntését a hírhedt alvilági ügyben. A 90-es évek emblematikus alvilági gyilkosságának ügye zárult le. Egy védett tanú szerint Prisztás nem vette elég komolyan Portikot, ezért kellett meghalnia.

MTI Itthon

Nem vonják össze a Prisztás-ügyet az Aranykéz utcai robbantással

A vádlottak meghallgatásával megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken a Prisztás-gyilkosság megismételt elsőfokú eljárása pénteken. A törvényszék nem egyesíti az ügyet a már folyamatban lévő Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság ügyével.

Videón a drámai út: vészhelyzetbe került egy repülő Portugáliában

Videón a drámai út: vészhelyzetbe került egy repülő Portugáliában

Vízen akar kempingezni? Ezzel a sátorral simán megteheti

Vízen akar kempingezni? Ezzel a sátorral simán megteheti

Meghalt egy hajtó, mert szabályt szegett a vadász

Meghalt egy hajtó, mert szabályt szegett a vadász

Visszaveszi legfontosabb elismerését Mianmar vezetőjétől az Amnesty International

Visszaveszi legfontosabb elismerését Mianmar vezetőjétől az Amnesty International

Kapott már közlekedési tippet egy Habsburgtól? Itt a vissza nem térő alkalom!

Kapott már közlekedési tippet egy Habsburgtól? Itt a vissza nem térő alkalom!

Malajziában kivágták az összes meleg jelenetet a Bohém Rapszódiából

Malajziában kivágták az összes meleg jelenetet a Bohém Rapszódiából