szerző:
hvg.hu

A nemdohányzók fokozottabb védelmére és a dohánypiac szabályozására vonatkozó kormányzati teendők ellátása lesz a feladata.

Korábban mi is írtunk arról, hogy az országgyűlési választások után már nem jutott hely a kormányban Lázár János korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter számára. Lázár áprilisban bejelentette, hogy befejezi politikai pályafutását, ám Orbán Viktor néhány nappal megelőzte, és bejelentette, hogy átalakítja a Miniszterelnökséget.

Lázár János így sem marad munka nélkül: a Hivatalos Értesítő szerint Orbán Viktor miniszterelnöki biztossá nevezte ki. A hirdetmény szerint

a miniszterelnöki biztos tevékenysége a nemdohányzók fokozottabb védelme érdekében szükséges átfogó kormányzati teendők – és ezzel összefüggésben a dohánypiac szabályozására irányuló kormányzati feladatok – előkészítésére, összehangolására irányul.

Lázár a munkáért nem kap külön díjazást, csak egy egyfős titkárságot. A rendelet augusztus 15-én lép hatályba, ez alapján Lázár feladata lesz

  • a nemdohányzók védelmével kapcsolatos rövid és középtávú kormányzati stratégia összehangolása,
  • a dohányzókkal és az új dohánytermékekkel kapcsolatos kormányzati állásfoglalások kialakítása,
  • és az egységes dohánypiaci felügyelet létrehozására vonatkozó kormányzati koncepció megalkotása.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!