szerző:
hvg.hu

A humántárca már két hete azt ígérte, hogy napokon belül megoldódik a probléma.

Korábban megírtuk, hogy hiába kevés a szakorvos és hiába sok a frissen végzett, fiatal orvos, a közszférában nemrég elrendelt létszámstop a rezidensképzésre jelentkezőkre is vonatkozik. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma akkor azt ígérte az illetékes szakszervezeteknek, hogy napok alatt megoldják – az egyébként már július óta ismert – problémát.

Megoldás azóta sem született, az InfoRádiónak Sipka Balázs, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke azt mondta: valószínűleg csak egy adminisztrációs figyelmetlenség miatt kerültek ilyen helyzetbe a rezidensek, viszont ezt a viszonylag egyszerű problémát néhány tollvonással ki lehet javítani.

Az Emmitől azt az információt kaptuk, hogy a kormény kiemelten kezeli a kérdést, hogy a probléma minél hamarabb megoldódjon.

– mondta Sipka. A rezidensszövetség elnöke szerint maguk a kórházak is foglalkoztathatnának fiatal orvosokat, ám nagyon kevés helyen van erre keret.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Windisch Judit Itthon

Orvoshiány van, mégis létszámstop akadályozza a rezidensek felvételét

Váratlanul derült ki, hogy a közszférában érvényes létszámstop a rezidensképzésre jelentkezőkre is vonatkozik. A minisztériumban a szakszervezetnek kedden azt mondták, pár napon belül megoldják a június óta ismert problémát, de ezt csütörtök délutánig még nem sikerült megtenni.