szerző:
Tóth Richárd

Idén is fotózkodott, ez már hagyomány nála.

Idén sem árulta el senki Orbán Viktor környezetéből, hogy hol nyaral a miniszterelnök, de idén is kiderült. A horvát Dnevnik arról ír, hogy a magyar miniszterelnök kedd este Visben volt a horvát nyaralása során.

Az ottani étterembe Orbán testőrök nélkül, de két barátjával érkezett, írják. Polipot és pitét evett, hozzá bort ivott. Žarko Peša, a hely tulajdonosa saját autóján vitte a kormányfőt az étterméig, majd azt mondta, Orbán szerényen viselkedett, semmi felhajtás nem volt körülötte.

„Ő a példaképem” – mondta a tulaj, a horvát politikusoknak is ilyennek kellene lenniük szerinte.

 

Orbán Viktor tavaly is Horvátországban, akkor Krk szigetén nyaralt, Punat városában. Akkor is fotózkodott. A miniszterelnök ragaszkodik Horvátországhoz, a mi kutyánk kölyke szerinte a horvát labdarúgás, mondta a horvát vb-szereplés után, talán ezért a ragaszkodás.

Tavalyi nyaralása után a Blikk beszélt Orbán korábbi útitársával és idegenvezetőjével, Marin Skenderoviccsal, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti igazgatójával, aki elmondta: a politikus nem ragaszkodik ahhoz, hogy luxushotelben szálljon meg. Fontosabb számára, hogy a szállás a tengerparton legyen, szép kilátással az öblökre, a szigetekre. Skenderovic szerint Orbán szeret hajózni, láthatóan élvezi a tengert, és szívesen fogyaszt halat, tengeri herkentyűket.

A horvát sajtó nemcsak Orbán Viktorral, lányával, Ráhellel is el van foglalva, egy pelenka miatt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!