szerző:
hvg.hu

Wladár Sándor szerint valaki titokban rögzített egy magánbeszélgetést, amelyből most újból hírt kreáltak, és amelyet a személye ellene próbálnak meg felhasználni.

Ahogy korábban megírtuk, újabb botrány alakul az úszóknál, ugyanis valaki hangfelvételt készített az elnök Wladár Sándor egy korábbi magánbeszélgetéséből, amelyet most a TV2 leadott. A csatorna reggeli hírműsorában azt ígérték, az esti Tényekben további részleteket is közölnek majd felvételről.

A rögzített anyagon Wladár egy bizonyos Szepesiről beszél, illetve arról, hogy szívesen közel került volna hozzá szexuálisan.

"A mai nap folyamán a TV2 Mokka című adása újból hírt kreált egy az idén májusban már nyilvánosságra került, több mint egy évvel ezelőtt törvénytelenül, tudtom nélkül rögzített magánbeszélgetés részletéből. A felvétel készítője mindeddig nem vette a bátorságot, hogy személyét felfedje" – írta közleményében az elnök.

"A Magyar Úszó Szövetségben az elmúlt egy esztendőben felállt egy kiváló csapat, amely nagyszerű munkát végez – ezt a magyar úszótársadalom is elismeri, a kiváló eredmények pedig újból és újból bizonyítják, a sportág folyamatosan világszínvonalon teljesít. Büszke vagyok arra, hogy ezt a sportágat, ezt a csapatot vezethetem, hogy a válogatottak menedzselése, illetve a szövetség programjainak felfuttatása új szintre került. Ezzel szemben az elmúlt egy év során ezt az egyetlen ügyet voltak képesek előásni a múltamból, és azt személyemmel szemben felhasználni – ez elégedettséggel tölthet el, bár elismerem, hogy a nyilvánosságra került mondatok harmadik fél számára bántóak lehetnek."

Wladár azt is írta, hogy Szepesi Nikolettel kiváló sportbaráti kapcsolatban vannak, voltak, közöttük soha semmilyen személyes konfliktus nem volt. Miután tudomására jutott, hogy egy magánbeszélgetésről vélhetően hangfelvétel készült, haladéktalanul megkereste Szepesit, és elnézést kért tőle az általa használt kifejezésekért.

Niki biztosított róla, hogy nem neheztel rám, és kifejezte, hogy ezután is sportbaráti tisztelettel gondol rám. Részemről ezzel az ügyet lezártnak tekintem.

– írta Wladár.

Közleménye végén jelezte: az ügynek ugyanakkor jogi következményei lesznek, "hiszen mind a hangfelvétel készítése, mind annak felhasználása törvénytelen, az elkövetett bűncselekmény jogkövetkezményeivel pedig kinek-kinek számolnia kell. A szükséges jogi lépéseket megteszem."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!