szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Májusi történetet elevenített fel a TV2, amikor közzétett egy hangfelvételt, amelyen az úszószövetség elnöke beszél egy bizonyos Szepesiről, illetve arról, hogy szívesen közel került volna hozzá szexuálisan.

Szepesi Nikolett korábbi úszóról van szó, aki 2013-ban megjelent könyvében szexuális kalandjairól írt, amivel egyben ráirányította a figyelmet számos visszás esetre a magyar úszósportban.

A TV2 reggeli hírműsorában azt ígérték, az esti Tényekben további részleteket közölnek a felvételről.

A műsorból nem derült ki egyértelműen, hogy a hang valóban Wladár Sándoré-e, illetve hogy milyen kontextusban hangzottak el a közzétett mondatok. Arról sem esett szó, hogy a mondatok egy magánbeszélgetésben hangzottak-e el, vagy hogy ki adta át a felvételt a sajtónak.

Lehozták már, hogy így beszélt Wladár

A felvétellel kapcsolatban kerestük Wladár Sándort, akinek ki volt kapcsolva a telefonja, és beszéltünk a Magyar Úszó Szövetség kommunikációjáért felelős Csurka Gergellyel, aki későbbre ígért reakciót.

A történet egyébként nem új keletű: májusban a korábban több úszósporton belüli botrányt kirobbantó Fullánk.hu – ahová Hornyák Viktor, a debreceni Széles Sándor Úszó Nevelőműhely igazgatója fordult a sztorival – már megírta, hogy a szövetség tavaly ősszel megválasztott elnöke ilyen kijelentéseket tett. Hornyák – a magyar úszósport örök ellenzékije – levélben írta meg az oldalnak, hogy általánosságban beszélgettek Wladárral az úszásról és az úszókról, amikor az "útszéli hangnemben kezdte ócsárolni" Szepesit.

A felvételt akkor nem tették közzé, Wladár mondatait írott formában azonban igen.

A lap akkor megkereste az elnököt, mire az közölte: „Lehetségesnek tartom, hogy két férfi közötti magánbeszélgetés során az Ön e-mailjében nekem tulajdonított kijelentések elhangozhattak, a részletekre azonban már nem emlékszem, a szövegkörnyezetből kiragadott módon történő kiemelése azonban félreértésre adhat okot. Arra viszont igen, hogy ez egy magánbeszélgetés volt, mely tartalmának nyilvánosságra hozatalához kifejezetten nem járulok hozzá.”

Azt is leírta Wladár akkor, hogy Szepesitől – akivel kiváló sportbaráti kapcsolatban van és volt – elnézést kért, miután tudomására jutott, hogy a beszélgetésüket Hornyákkal rögzíthették.

Akkor Szepesit is megkereste a lap, aki azt válaszolta, hogy Wladár tájékoztatta a történtekről, és nem neheztel rá.

Kérdés, miért került elő újra a több hónapos történet, és miért épp a TV2 hozakodott elő vele. Illetve miért tette közzé a felvételt, amikor Wladár korábban már elismerte, hogy mondhatott ilyesmit, és jelezte, hogy a magánbeszélgetése tartalmának nyilvánosságra hozatalához nem járul hozzá.

Wladár Sándorral szövetségi elnökké választása után a HVG közölt portréinterjút. Ebben azt mondta, nincsenek politikai kapcsolatai – az egykori kiváló úszó, Szabó Tünde sportállamtitkár, volt főtitkár kivételével –, de úgy tudja, hogy „odafenn rábólintottak” a kinevezésére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több milliárd éves talajminta érkezik egy űrkapszulában

Több milliárd éves talajminta érkezik egy űrkapszulában

A 17 milliárdos lélegeztetőgép-biznisz elnyerője kutatásba fektet

A 17 milliárdos lélegeztetőgép-biznisz elnyerője kutatásba fektet

193 ember hunyt el az elmúlt 24 órában koronavírus miatt Magyarországon

193 ember hunyt el az elmúlt 24 órában koronavírus miatt Magyarországon