szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az M43-as autópálya csanádpalotai határátkelőjénél buktatták le a román rendőrök a magukat többségében irakinak valló csoportot.

Egy kamion ellenőrzése során 33 határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán, áll a magyar rendőrség közleményében. Hozzáteszik, az ügyben a román hatóságok járnak el.

A török DAF típusú ponyvás kamiont szombaton 5 óra 30 perckor közösen ellenőrizték a magyar és román rendőrök a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. A jármű rakterében 33 embert találtak megbújva.

©

A férfiakból, nőkből és gyermekekből álló csoportból harmincketten iraki állampolgárnak vallották magukat, míg egy férfi úgy nyilatkozott, hogy iráni. A csoport tagjai azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A jármű török állampolgárságú vezetőjével szemben embercsempészés, a megbújt személyekkel szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!