szerző:
hvg.hu

Végre mindenki láthatja: a poppiacot is a balliberálisok uralják. Hiszen megírta a Magyar Idők.

Szakács Árpád cikksorozata újabb része ezúttal – a színházi, irodalmi, képzőművészeti oldal után – azt bizonyítja, hogy a popzene is a balliberális oldal kezében van. Hosszasan írja, hogy Tóth Verát – akinek személye, munkássága, tehetsége megkerülhetetlen – alig játsszák a rádiók. Pedig például a „közismerten balliberális 30Y zenekar” dalai sokat szólnak az éterben.

Vastag Csabát a Petőfi Rádió nem szereti, bezzeg Király Viktort igen. Megy a közszolgálati rádióban továbbá a Hősök együttes, a Kelemen Kabátban, a Brains, a Punnany Massif, az Irie Maffia, a Halott Pénz.

És ez még mind hagyján! „A közismerten MSZP-szimpatizáns Fluor Tomi” (aki egy ízben, mint írtuk bekiabálta élő adásban egy mikrofonba, hogy Soros György, majd elnézést kért) egy rádiókedvenc, a Wellhellónak és a saját egyéb projektjeinek a számait dögivel játsszák a rádiók. Bezzeg szegény FankaDeli, aki „zeneszámaiban a legtrendibb formában dolgozza fel a hazaszeretetet, a magyar öntudathoz kapcsolódó kérdéseket, valamint drog- és alkoholellenes üzenetekkel hívja fel a fiatalok figyelmét arra, hogy van más alternatíva is” az elmúlt három évben kereken nulla alkalommal szerepelt a Petőfin.

„A legprimitívebb és legobszcénabb szövegeket gyártó, a drogozást és a züllött életet népszerűsítő balliberális előadók ezalatt több tízezer alkalommal voltak hallhatók a rádióban, mindezért sokmilliós jogdíjat vesznek fel, hiszen mi is lehetne a feladata egy állami rádiónak, mint hogy csak ezeket támogassa.”

Szakács úr még sorol néhány vidéki rendezvényt, továbbá a Pilvakert is ekézi – és ezzel bizonyítja, hogy a magyar popszcénát (is) a balliberális médiatúlsúly uralja.

Lehetne ezen jót röhögni, lehetne felhozni az állami médiából negligált úgynevezett balliberális (vagy csak nem hangos kormánypárti) előadókat, sőt, lehetne egyetérteni azzal is, hogy vannak jobboldali zenészek is, akik fájóan hiányoznak az éterből, de Orbán Viktor tusnádi beszéde után (amiben őszre ígérte a kultúrharc megvívását, és nagy változásokat) egyikhez sincs kedve az embernek, de inkább a szakácsi értelemben vett kiegyensúlyozottság okán mutatunk egy Fluor és egy Tóth Vera dalt is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!