szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Utolsó börtönnapját a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet budapesti, Nagy Ignác utcai épületében töltötte Eva Rezesova. A dúsgazdag szlovák családból származó, most 41 éves nő mintarabként, jó magaviseletének köszönhetően szabadult 3 évvel eredeti büntetése lejárta előtt.

2012-ben négy ember halálát okozta, amikor az M3-as autópályán ittasan, 170 km/h-ás sebességgel terepjárójával két házaspár autójába rohant. (A tragédiát és a büntetőeljárást ebben a cikkünkben idéztük fel.) Rezesovát jogerősen 9 év fegyházra ítélték, amelyből 6 év után szabadulhatott.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Zsófia Itthon

Amikor a helikopterező Rogán Antal a luxus ellen ágált – a Rezesova-ügy 5 pikáns fordulata

Palkovics László jelenlegi innovációs miniszter vette védelmébe még tanszékvezetőként a Rezesova-ügybe később belebukott szakértőt, Rogán Antal pedig a gazdagoknak járó előnyök miatt háborgott, mikor házi őrizetbe került a szlovák milliomosnő – ilyen mozzanatai is voltak az évtized legemlékezetesebb közlekedési bűnügyének. Vagy emlékszik még a vodkára, amit Rezesova állítólag csak azért ivott meg, mert víznek nézte a felborult BMW-ben? Összeszedtünk az ügy tanulságos, máig ható fordulatait abból az alkalomból, hogy kedden reggel Eva Rezesova maga mögött hagyja a börtönt.

MTI Itthon

Kiengedték Rezesovát a börtönből – videó

A Nagy Ignác utcai fővárosi büntetés-végrehajtási intézetből kedd délelőtt távozott Eva Rezesova. Hatalmas volt a sajtóérdeklődés iránta, de egyetlen kérdésre sem válaszolt.

Több magyar településen is 20 foknál melegebb volt

Több magyar településen is 20 foknál melegebb volt

11 éves rekord dőlt meg a lakáspiacon tavaly

11 éves rekord dőlt meg a lakáspiacon tavaly

Orbán: A járványügyi szakértők szerint még nincs itt a nyitás ideje

Orbán: A járványügyi szakértők szerint még nincs itt a nyitás ideje