szerző:
hvg.hu

A politikus most tényleg azt mondta, hogy a közös indulást támogatja.

Egyelőre nincs döntés arról, milyen alakzatban fut neki az EP-választásoknak az MSZP és a Párbeszéd, de Karácsony Gergely volt miniszterelnök-jelölt és zuglói polgármester a Népszavának azt mondta, szívesen kampányolna vállvetve az MSZP-vel.

Korábban az újra fideszes Hír Tv arról számolt be, hogy Karácsony egy közös lista vezetését is vállalná, de a politikus később azt nyilatkozta, hogy a Hír Tv kiforgatta a szavait, és nem is mondott ilyet. A Népszavának most viszont azt mondta:

Értéknek tartom az MSZP–Párbeszéd szövetségét, ezért a közös indulást támogatom az európai parlamenti választáson.

A lapnak azt is hozzátette, nincs még döntés arról, hogy milyen formában indul a két párt a voksoláson, de a Népszava úgy tudja, a Párbeszéd elnöksége már a héten napirendre tűzi a kérdést.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke most nem reagált a lapnak, de korábban úgy fogalmazott: "Hiszem, hogy az EP- és az önkormányzati választásoknak is együtt vágunk neki a Párbeszéddel."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!