szerző:
hvg.hu

Ami az EP-választásokra és az MSZP–P listájára vonatkozik. A politikus szerint ezzel a Hír Tv újra a régi. Mármint fideszes.

Megírtuk hétvégén, hogy az MSZP–Párbeszéd korábbi miniszterelnök-jelöltje vállalná egy baloldali pártszövetség európai parlamenti listájának vezetését is. Tettük mindezt az újra fideszes Hír Tv alapján, akik azt a címet adták anyaguknak, hogy „Karácsony a Hír Tv-nek: Vállalnám!”. De nem vállalná, vagyis nem biztos. Ugyanis ő annyit mondott erre a kérdésre, az nem időszerű.

A Mércének nyilatkozó politikus azt mondta, ezzel a csatorna újra a régi. Beszédes, hogy a Karácsonnyal készült rövid interjúból a tévében csak annyit vágtak be, amikor Karácsony azt mondja, hogy „én nagyon hiszek a szociális Európában, nagyon hiszek a szociális demokrácia magyarországi és európai terjesztésében, és egy olyan kampányt szívesen tudnék támogatni bármilyen szinten, ami ezeket a szociális kérdéseket feszegeti, és az Európai Unió jelenlegi működésével kapcsolatos kritikákat sem rejti véka alá. Azt gondolom, hogy egy ilyen típusú kampányt érdemes lenne csinálnia magyar baloldalnak.”

Azt, amikor állítólag azt mondja, vállalná a listavezetést, csak a műsorvezető olvassa fel.

Karácsony azt is elmondta a Mércének, a csatorna riportere bemutatott neki egy levelet, amelyet állítólag Tóth Bertalan MSZP-elnök írt, és amelyben utóbbi javaslatot tesz egy ellenzéki EP-listára, amelyet Karácsony vezetne. A levél létéről – Karácsony közlése szerint – a szocialista pártvezető nem tudott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!