szerző:
hvg.hu

A szolidaritás és a befogadás értékeire akarják emlékeztetni Orbánt és Salvinit.

"Falak nélküli Európa" címmel hirdettek meg tüntetést kedden délután 5 órára Milánóba, ahol Orbán Viktor magyar miniszterelnök Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel és a La Liga kormánypárt vezetőjével fog találkozni.

A Facebookon a meghirdetett tüntetésről azt írják, a Piazza San Babilán fogják tartani, néhány utcára az Orbán–Salvini-találkozónak helyet adó prefektúra épületétől. Az esemény leírása szerint a szervezők nem osztják a szuverén és nacionalista Európa gondolatát, amelyet Orbán és Salvini és képviselnek, a tüntetéssel pedig a szolidaritás és a befogadás értékeire akarják emlékeztetni a két politikust.

A tüntetés oldalán több mint 4400-an jelezték, hogy részt vesznek rajta, és több mint 17 ezren érdeklődtek iránta.

Számtalan olasz civil szervezet jelezte, hogy részt vesz az eseményen, köztük LMBT-szervezetek, nőegyesületek, zöld szervezetek, volt partizánegyesületek, különféle balos szervezetek és egy menekültekből álló milánói focicsapat is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!