szerző:
hvg.hu

26-31 fok között alakul ma a legmagasabb hőmérséklet.

Szerdán reggel országszerte derült, napos időre ébredhetünk, csapadék sehol sem várható. Gyenge, mérsékelt marad a keleti-északkeleti szél.

Napközben is sok napsütésre számíthatunk, csak helyenként lehet kevés felhő az égen, csapadékra továbbra sem kell számítani. Nyugaton a délkeleti, északkeleten az északias szél élénkülhet meg.

A legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Szerdán nem lesz front térségünkben, de a hűvös hajnali időben könnyen megfázhatunk, ezért érdemes rétegesen öltözködni. Emellett a kopásos eredetű ízületi bántalmak felerősödhetnek a kora reggeli órákban.

A délelőtt folyamán gyorsan emelkedik a hőmérséklet, ami megterhelő lehet a melegre érzékenyek számára, fejfájás, migrén, fáradékonyság jelentkezhet, valamint az idősek és a krónikus betegek számára nehéz lehet ez a nap, ők lehetőleg kerüljék a fizikai megterhelést, ugyanakkor keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is előfordulhat.

A napos időben az UV-sugárzás a déli, kora délutáni órákban erős fokozatot érhet el, célszerű gondoskodni bőrünk védelméről. Immunrendszerünk erősítésére fogyasszunk friss idénygyümölcsöket!

Csütörtök reggel is napos időre van kilátás, csapadék nem várható. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!