szerző:
hvg.hu

Az Ipsos legutóbbi felmérése szerint az egészségügyi rendszer miatt nyugtalankodik a magyarok többsége.

A nemzetközi kutatócég minden hónapban elvégzi a felmérést, melyben arra kíváncsiak, mik az éppen legfontosabb aggodalmak, amelyektől tartanak az emberek. A válaszokból kiderült, globális szinten a munkanélküliség és a szegénység vezet, a bűnözés és a korrupció áll a képzeletbeli lista második helyén, míg a harmadik az egészségügy.

A felmérést idéző Portfolio cikke szerint a veszélyforrásokat országos bontásban is közölte az Ipsos, így pontosan látni, hogy a megkérdezettek mekkora része aggódik egy-egy dolog miatt. Az egészségügyet a magyar válaszadók 71 százaléka jelölte meg, ezzel a lengyeleket, a brazilokat, a briteket, de még a svédeket is beelőztük aggódásban.

©

A magyar válaszadók mindössze 18 százaléka jelölte meg a munkanélküliséget, 57 százalékuk a szegénységet választotta, a bűnözést pedig csupán 11 százalék emelte ki.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!