szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Társadalompolitikai kérdések is napirendre kerülnek.

A Sargentini-jelentés vitája, illetve az EP-választásra való felkészülés lesz a fő témája a Fidesz-KDNP jövő heti kihelyezett frakcióülésének – értesült a Magyar Idők. A lap szerint a nyitónapon Orbán Viktor tájékoztatja a kormánypárti képviselőket a fent említett ügyek állásával kapcsolatban. A frakcióülés második napján a kabinet új miniszterei mutatkoznak be és tartanak előadást eddigi tevékenységükről, valamint az őszi törvényhozási időszak feladatairól.

A következő napon az előző ciklusban is már miniszteri feladatkört betöltő politikusok beszámolóját hallgatják meg. Várhatóan napirendre kerülnek olyan társadalompolitikai kérdések is, mint például a kulturális intézményekben tervezett átalakítások, a közszolgálati életpálya bevezetése és ezzel párhuzamosan szükséges létszámcsökkentés, valamint az egészségügyben, illetve az oktatásban esedékes változtatások.

Jövő kedden Orbán Viktor személyesen vesz részt a Sargentini-jelentés vitájában Strasbourgban. A miniszterelnök másnap este Velencén, a kormánypártok képviselőcsoportjai előtt beszámol a vita részleteiről, a várható uniós lépésekről és a lehetséges kormányzati reakcióról. A Magyar Idők úgy tudja, hogy a kabinet arra számít, hogy az Európai Parlament elfogadja a Magyarországot elítélő jelentést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már közel jár a Földhöz a Hajabusza-2 űrszonda, mikuláskor dobja le különleges csomagját

Már közel jár a Földhöz a Hajabusza-2 űrszonda, mikuláskor dobja le különleges csomagját

Kigyógyult a koronavírusból Böjte Csaba

Kigyógyult a koronavírusból Böjte Csaba

Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében

Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében