szerző:
hvg.hu

Azt nem tudni, mi lesz a téma.

Sok mindenkivel találkoztam már, de aki a legfontosabb, azzal még nem. Jövő hétfőn ez is megtörténik

– ezt mondta David B. Cornstein amerikai nagykövet az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) keddi budapesti fórumán a Népszava szerint. A napilap azt gyanítja, Cornstein ezzel valószínűleg Orbán Viktor miniszterelnökre gondolt. A meglepő szavakat egyébként sem az MTI, sem a Magyar Idők nem idézte, pedig utóbbi is hírt adott az eseményről.

A fórumon a nagykövet a CEU ügyét is szóba hozta, mint mondta, szerinte rossz lenne, ha az egyetem Bécsbe költözne, de közel a megoldás. Szörnyűnek nevezte, hogy az ország enerigaszükségletének 80 százalékát egyetlen másik állam fedezi, és hogy Oroszország "bomlasztó nemzet".

Az nem derült ki, mi lesz a téma Cornstein és Orbán között, azonban érdemes megemlíteni, hogy a nagykövet egy minapi interjújában azt mondta,

Magyarországon minden jó, minden szép.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!