szerző:
hvg.hu

Több helyen is csúszott a felújítás, ezért nem lehetett elkezdeni a tanévet.

Nem lettek kész nyáron az iskolafelújításokkal, ezért országszerte tucatnyi általános iskolában kellett elhalasztani a tanévnyitót a felújítási munkák csúszása miatt - számolt be az RTL Klub Híradója.

A csatorna megemlíti a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vajai és a hodászi általános iskolát, mindkettőben elhúzódott a felújítás, ezért mindkét iskolában szeptember 10-ére tolták el a tanévnyitót és a tanévkezdést.

Az RTL Klub rákérdezett a minisztériumnál is a problémára, amely azt közölte, szerintük beszállítási problémák miatt csúsztak a felújítások. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár azt mondta, összesen 276 milliárd forintból több mint 800 helyszínen végeztek felújítási és korszerűsítési munkákat  nyáron, elmondása szerint tucatnyi iskolában halasztották el a tanévkezdést, mert nem lettek kész a felújítással.

Az egri Hunyadi Mátyás Áltálános Iskola nem volt a felújított iskolák között, az iskola azonban úgy beázott, hogy kétnapos rendkívüli szünetet kellett elrendelni az épületben uralkodó állapotok miatt. A tankerület szerint még ősszel rendbehozzák a beázásokat.

Az elmaradt tanítási napokat a diákoknak minden esetben pótolniuk kell később.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!