szerző:
hvg.hu

A tervek szerint az Emmitől az innovációs tárcához, onnan pedig egy közalapítványhoz kerülne az intézmény fenntartása.

Magánkézbe kerülhet a Corvinus Egyetem – írja a 168 Óra. A portál megbízható forrásokra hivatkozva azt írja: a tervek szerint az intézmény kikerülne az Emmi fenntartása alól, és a jövőben már a Palkovics László vezette innovációs tárcához tartozna. Egy ilyen lépéshez ráadásul minden feltétel adott: az Országgyűlés honlapja szerint a kormányzati struktúra májusi változtatása a felsőoktatást is érintette, a változások lényege, hogy az innovációs és technológiai miniszter közreműködik az Emmit vezető miniszterrel agrár-, gazdaságtudományi, informatikai és műszaki képzési területeken vonatkozó, intézmények működését érintő hatósági jellegű döntéseiben.

A 168 Óra szerint a felsőoktatási törvényt is módosították mégpedig úgy, hogy az oktatásért felelős miniszter egyes állami intézmények fenntartói jogát megállapodással átruházhatja az innovációs és technológiai miniszterre.

A történetnek azonban itt nincs vége: a portál szerint a Corvinus nem maradna végleg az innovációs és technológiai miniszter kezében. Az intézmény ugyanis egy rövid közjátékot követően továbbvándorolna egy közalapítványhoz, amelyet direkt erre a célra hoznak létre. Vagyis a minisztérium átadná a Corvinus ingatlan- és egyéb vagyonát az új közalapítványnak, amit még egy alapítóösszeggel is megtámogatna. Az összeg nagyságáról több információ is kering, de az biztos, hogy százmilliárdos nagyságrendű tételről van szó. Az elképzelések szerint a Mol és az OTP is beszállna az közalapítványba, de más vállalatokkal is bővülhet a kör.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!