szerző:
hvg.hu

Hiába szavazták meg egyhangúlag az ellene benyújtott méltatlansági indítványt, hibát vétettek, így Dombi Imréné maradhat.

Pozíciójában maradhatott a püspökladányi fideszes polgármester, miután a szintén fideszes többségű önkormányzat egyhangúlag megszavazta a vezető elleni méltatlansági indítványt – írja a Magyar Hang. A lap szerint Dombi Imrénének nem kellett távoznia posztjáról, mert a bírósághoz fordult, ahol úgynevezett nem peres eljárásban kérte az ellene benyújtott indítvány érvénytelenítését. A bíróság végül a polgármesternek adott igazat, mivel a képviselő-testület eljárási hibát vétett, mikor Dombi Imréné menesztéséről döntöttek: a testület szerint ugyanis az előzetes bizottsági vizsgálat olyan garanciális eleme a méltatlansági eljárásnak, ami nem mellőzhető. Ilyesmi ugyanakkor nem történt, így a bíróság a polgármesternek adott igazat.

A Dombi Imréné elleni indítványt június 27-én fogadta el a képviselő-testület. A helyi képviselők között már korábban is téma volt az, hogy hogyan lehetne eltávolítani Dombinét, ehhez pedig kapóra jött egy munkaügyi per, ami miatt mintegy tízmillió forintos kár érte az önkormányzatot. A testület ezt végül a polgármester nyakába varrta, ő volt ugyanis a munkáltatója a helyi közüzemi konyhákat működtető cég vezetőjének, akinek a bíróság közel négyévi pénzbeli megváltását írta elő, mivel nem vezették kivett szabadságait. Ezen kívül egy, a Tiszamenti Regionális Vízművekkel kötött előnytelen szerződésért is őt tették felelőssé.

A bírósági határozat ellen nincs helye fellebbezésnek, így Dombi Imréné továbbra is elláthatja hivatalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!