szerző:
hvg.hu

A Blikk úgy tudja, a férfi ugyanúgy viselkedik, mint mielőtt kiderült, hogy őt gyanúsították meg kegyetlenséggel, aljas indokból elkövetett emberöléssel.

A 40 éves R. Szilveszter a lap szerint a megbánás legkisebb jelét sem mutatja.

A rendőrség a múlt pénteken közölte, hogy meggyanúsítottak valakit a Soroksáron kocogás közben elhunyt nő, Gyurik Krisztina megölésével. Szombaton a hatóság rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be: a Nemzeti Szakértői és Kutató Központból szerdán kapták a hírt, hogy egy jelenleg vagyon elleni bűncselekmény miatt börtönbüntetését töltő férfi DNS-mintája nagyfokú egyezést mutat a megölt nő holttestén és annak környezetében talált maradványokkal.

A soroksári gyilkosság gyanúsítottja évek óta a rendőrség kezében van

Egy 40 éves férfit gyanúsítanak a bűncselekménnyel, a DNS-e alapján lényegében biztos, hogy ő követte el a soroksári gyilkosságot. A férfi korábban a környéken lakott, alkalmi munkákból élt. Ezt sajtótájékoztatón jelentette be a rendőrség szombaton délelőtt.

Gyurik Krisztina férje a Blikknek azt mondta, megnyugvást és elégtételt érez, hogy végre kiderült, ki vette el felesége életét. „Amikor közölték velem a rendőrségen, hogy megvan a tettes, epilepsziaszerű rohamot kaptam. Legutóbb akkor történt velem ilyen, amikor azonosítanom kellett Krisztit a boncasztalon” – mondta, hozzátéve: gyűlöli felesége gyilkosát.

A feltételezett elkövető nem tett vallomást, ám spontán beszélgetés során azt mondta a rendőröknek, hogy látott aznap este biciklizés közben az emberölés helyszínén egy dulakodó párt, meg is állt segíteni a nőnek, meg is ütötte a támadóját, ezért maradhatott a helyszínen a DNS-e. Végül Budapest felé távozott, nem tudja mi lett a nővel.

Ezt a verziót az ügyet ismertető vezérőrnagy szerint a bizonyítékok cáfolják. Petőfi Attila szerint a férfi öt éve készülhetett arra, hogy elmesélje a más férfi által bántalmazott nő történetét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!