szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy Facebook-bejegyzésben számolt be róla Ács volt polgármestere, hogy megverték a nyílt utcán.

Lakatos Béla a Mércének elmondta, hogy egy szóváltást követően - miközben beszállt a kocsijába -, egy férfi lapáttal arcon ütötte, egy másik pedig közben a tarkójára vágott két ütést. Ezután elkezdett ömleni az arcából a vér. A helyszínről még elhajtott, de utána mentő vitte a kórházba.

A lap a kórházban érte el Lakatos Bélát, aki elmondta, ismeri a támadóit, és szerinte azok a helyi Fidesszel kapcsolatban álló emberek. Szerinte ez egy politikai támadás része, de személyes sértettség is áll a háttérben, az egyik támadóját ugyanis polgármesterként elbocsájtotta állásából, mert rosszul végezte a munkáját. Azt is elmondta, 6 hónapja tart ellene helyben egy lejáratókampány - írja a lap.

Lakatos - akivel a HVG hetilap is hosszú cikkben foglalkozott - egyébként a Momentum jelöltjeként indult az idei választásokon, de júliusban bejelentette lemondását a polgármesteri tisztségről.

Mint akkor írta: elszomorítja, hogy a politikai támadások, az egyéni érdekek és sėrelmek tönkre tudják tenni egy fejlődő kisváros mindennapjait. "Amikor egy települést hátrányok érnek azért, mert vezetője határozottan kiáll a demokratikus értékek mellett, és a hivatali rendszer döntéseit már a félelem légköre irányítja, nem a szakmaiság, az az ország elveszett ország. Ma Magyarországon a fortélyos félelem igazgat!"

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán a Szájer-ügyről: Fantáziám nekem is van, de nincs bizonyíték a nyomásgyakorlásra

Orbán a Szájer-ügyről: Fantáziám nekem is van, de nincs bizonyíték a nyomásgyakorlásra

Most már biztos, hogy nem aszteroida, hanem egy 54 éves rakéta a Föld körül keringő titokzatos objektum

Most már biztos, hogy nem aszteroida, hanem egy 54 éves rakéta a Föld körül keringő titokzatos objektum

Marabu Féknyúz: Vissza egy kicsit Demeterhez

Marabu Féknyúz: Vissza egy kicsit Demeterhez