szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hírportál közleményt adott ki az Index körüli érdekeltség tulajdonosváltása után, a lap azt írja, hogy biztosított a portál független működése.

Mi is megírtuk, hogy a napokban minden érdekeltségét eladta az Index körül Spéder Zoltán. A nagyvállalkozó a Silhouette Capital Management Kft.-n keresztül eladta a CEMP-X Online Zrt.-ben lévő tulajdonrészét Ziegler Gábornak és Oltyán Józsefnek. Oltyán nem mellesleg a KDNP Bács-Kiskun megyei szervezetének elnökségi tagja és bizottsági elnöke, korábban az is előfordult, hogy az ellenzéki médiumokat, köztük az Indexet, vagy éppen a hvg.hu-t kritizálta a Facebookon.

Most az Index közleményt adott ki, amelyben azt írják: két garancia is van arra, hogy az Index a jövőben is úgy működhet majd, ahogyan eddig. Az egyik a jelenlegi alapítványi konstrukció, és mivel a kuratóriumi elnök a helyén marad, a portál szabadon működhet tovább. A másik a mindenkori főszerkesztő, akit saját tagjai közül választ a szerkesztőség, és támogatja a bizalmi szavazáson.

HA ÍGY MARAD, AKKOR HISZÜNK ABBAN, HOGY MARADUNK, AKIK VOLTUNK, A TARTALMI FÜGGETLENSÉGÜNKÖN CSORBA NEM ESIK, ÉS AZOKKAL DOLGOZHATUNK, AKIKKEL MI JÓNAK LÁTJUK

– írják. Az Index munkatársai a mai napon létrehoztak egy oldalt, ahol bárki bármikor ellenőrizheti, hogy a portál függetlenül működik-e. A szabadindex.eu tulajdonosa az Index szerkesztősége által szabadon választott mindenkori szakmai vezető.

Azt írják, az állományban sem történt változás, és külső utasításra a jövőben sem rúgnak majd ki senkit. A közleményt a portál minden munkatársa aláírta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt José Padilla, a híres ibizai dj

Meghalt José Padilla, a híres ibizai dj

Elmaradt a Barcelona nagy megújulása a Fradi elleni BL-rajt előtt

Elmaradt a Barcelona nagy megújulása a Fradi elleni BL-rajt előtt

Beugrott a Dunába a Margit hídról egy 19 éves férfi

Beugrott a Dunába a Margit hídról egy 19 éves férfi