szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az önkormányzat egy tartozását folyamatosan törlesztő nőt tett az utcára, gyermekével és élettársával együtt.

Újabb kilakoltatás történt, ezúttal a IX. kerületben: az önkormányzat egy nőt, gyermekét és élettársát tette utcára, annak ellenére, hogy a nő folyamatosan fizette tartozását. A Város Mindenkié aktivistái a helyszínen demonstráltak, „Családok Éve” feliratú molinókkal. A Mérce Facebook-oldalán élőben közvetítette az eseményeket:

Az aktivisták próbálták megakadályozni a kilakoltatást, de nem jártak sikerrel. A kilakoltatott nőt a Mérce szerint elhelyezés és értesítés nélkül tette ki a lakásból az önkormányzat.

Az önkormányzat később közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy a végrehajtásban érintett ingatlant H. J. és H-né B. M. 2000 októbere és 2008 júliusa között szociális bérlakásként bérelte tőlük, havi 16 660 forint lakásdíjért, a szerződésüket azonban tartozás miatt több alkalommal felmondták. „Határozott idejű szerződésük 2008. július 22-én megszűnt. Hosszabbításra a már akkor fennálló nagy összegű tartozás miatt nem került sor, azóta H-né jogcím nélküli lakáshasználó” – magyarázták.

A jelenlegi végrehajtási eljárás ugyancsak lakásdíj-tartozás miatt indult meg ellenük még 2014-ben, két évvel később azonban a polgármester méltányosságból elhalasztotta a lakás kiürítését, és a jogcím nélküli használó maradhatott.

H-né még abban az évben a végrehajtóval részletfizetési megállapodást kötött, amelyben vállalta, hogy a több mint 1 millió 750 ezer forintos tartozását 60 részletben megfizeti, ennek azonban nem tett eleget, a tartozása pedig 2 millió forint fölé emelkedett.

Az önkormányzat megjegyezte: a volt bérlő tavaly úgy nyilatkozott, hogy szükség esetén kiskorú gyermekét az anyai nagyszülőknél elhelyezi. A gyerek korábban elköltözött édesapjához került, ahonnan már rendszeresen jár iskolába.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem fekete-fehér történet: a szereplők bőrszíne miatt került össztűz alá a Netflix sikersorozata

Nem fekete-fehér történet: a szereplők bőrszíne miatt került össztűz alá a Netflix sikersorozata

800-1000 éves érméket találtak Kínában, tízezernél is többet

800-1000 éves érméket találtak Kínában, tízezernél is többet

A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben

A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben