szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Szűnni nem akaróan feszül az ellentét az Országos Bírói Tanács és az Országos Bírósági Hivatal között. Az OBT szóvivője, Vadász Viktor a HVG Portré beszélgetésében azt mondta, az OBT-OBH vita a jogállami működés eklatáns példája lehetne, ha a másik fél is visszatérne végre a kijelölt játéktérre.

Azonban a vita a személyes térben zajlik – mondta Vadász. Handó Tünde láthatóan nem tűri jól, ha felügyelni próbálják a munkáját, az OBT-szóvivő azonban azt mondta, nem fél attól, hogy kiállásával véget érhet karrierje. „Megszoktam, hogy bíróként akkor is bele kell állnom a döntésbe, ha vannak esetleges negatív következményei, például cipővel dobálnak meg – mint néhány éve egy ítélethirdetéskor.”

Vadász a Fővárosi Törvényszék bírójaként nem érezte, hogy politikai nyomás alatt kellene ítélkeznie, „inkább a központi igazgatás részéről volt nagyon sokféle elvárás.”

Részletek a csütörtökön megjelent HVG hetilapban.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még egyeduralkodó a Tesla Amerikában, de lehet, hogy nem sokáig

Még egyeduralkodó a Tesla Amerikában, de lehet, hogy nem sokáig

Megkérdeztük az Operatív törzset, elképzelhetőnek tartják-e a plázák bezárását

Megkérdeztük az Operatív törzset, elképzelhetőnek tartják-e a plázák bezárását

Orbán Viktort beoltották

Orbán Viktort beoltották