szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alexander Soros a New York Timesban közölt publicisztikát. Azt írta, a félelem felemészt bennünket.

Megírtuk korábban, hogy egy alkalmazott egy csomagba rejtett bombát talált Soros György New York állambeli, bedfordi otthonához kézbesített küldemények között. A levélben egy bombaszerű szerkezet volt, amely azonban nem lépett működésbe, az alkalmazott egy közeli erdős részre vitte, és értesítette a rendőrséget. A szerkezetet felrobbantották, az FBI nyomoz. Később bombát küldtek Obamának és a Clinton-házaspárnak is.

Alexander Soros ezt követően írt véleménycikket a NYT-ba, először is hálát ad, hogy senki nem sérült meg, majd azt írja, a támadások nemcsak az érintetteket és családtagjaikat fenyegetik, hanem az egész amerikai demokráciát. Soros György fia felidézi, hogy apját a II. világháborúban üldözték, valamint családját már korábban is érték politikai indíttatású támadások – meggyőződése, politikája és származása miatt is, amiért kiállt a demokrácia mellett, a kommunizmus ellen, valamint megalapította a Nyílt Társadalom Alapítványt. Erről egészen pontosan azt írja, hogy:

Apám legnagyobb jótékonysági szervezete, a Nyílt Társadalom Alapítvány vezető szerepet játszott abban, hogy segítse a kommunizmusból a demokratikus társadalomba való átalakulást az egykori Szovjetunió területén.

Soros leírja azt is, hogy míg korábban szélsőségesek és nacionalisták, valamint fajgyűlölők támadták Soros Györgyöt, ez mára megváltozott, 2016 után, amióta Trump elnök. A támadások már a politika fősodrából érkeznek tehát.

Magyarországon Orbán Viktor miniszterelnök antiszemita plakátkampányt indított, amely azt a valótlanságot állította, hogy apám menekültekkel akarja elárasztani az országot.

Így érkeztünk a bombatámadásokhoz, ahol nem lehet eltekinteni az egyén felelősségétől, azonban a helyzet elfajulásában szerepet játszott az is, hogy a politikában divat lett démonizálni az ellenfeleket.

Messze vagyunk azoktól a napoktól, amikor John McCain szenátor a saját támogatóit intette csendre, hogy így védje meg ellenfelét, Barack Obamát a 2008-as elnöki kampányban – emlékezett Alexander Soros.

Szerinte új utat kell találni a politikai diskurzusban, ehhez pedig az első lépés az, hogy az emberek ne szavazzanak olyan politikusokra, akik felelősek a demokratikus intézmények lebontásáért.

Ezt most kell megtennünk, amíg nem lesz még túl késő.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony Gergely a cicáját promózza

Karácsony Gergely a cicáját promózza

Tihanyig ment Gyurcsány és Fekete-Győr kibékülni

Tihanyig ment Gyurcsány és Fekete-Győr kibékülni

3D-ben rekonstruálta Raffaello arcát egy olasz kutatócsoport

3D-ben rekonstruálta Raffaello arcát egy olasz kutatócsoport