szerző:
T. R.
Tetszett a cikk?

Még mindig Orbán Flóra repülése a téma a parlamentben. Németh Szilárd szerint Demeter Mártára rájött a bolondóra. Katonai és nemzetbiztonsági kockázatot rejt magában, amiért felelnie kell az LMP-s politikusnak.

Németh Zsolt (Fidesz) utolsó napirend előtti felszólalásában Demeter Márta lesre futásáról beszélt. Emlékezetes, az LMP azóta megválasztott női társelnöke Orbán Flóra katonai repülőn történő utazását firtatta – csak épp ez a kislány nem Orbán miniszterelnök, hanem egy Orbán nevű százados lánya.

Ahogy több fideszes, úgy Németh is azt mondta, az LMP-s politikus nemzetbiztonsági kockázat. Az LMP-t felszólították, hívják vissza Demeter Mártát a rendészeti bizottságból, a NATO parlamenti közgyűlésébe pedig Kövér László delegáljon mást Demeter Márta helyére.

Németh a Fidesz-rokonszenvvel nem vállalható Magyar Narancsból idézett, ahol

lehülyézték az LMP politikusát, bár, tette hozzá, a stílusért nem vállal felelősséget.

Az államtitkári válasz előtt Kövér László hosszan beszélt, a hülyézés okán személyes érintettség miatt szót adott Demeter Mártának, de mindenkit arra kért, „méltóságon aluli” sajtóból ne idézzenek a továbbiakban. Demeter a külügyi szakértő Némethnek azt mondta, sajnálja, hogy neki kellett felszólalnia a témában. Kiss Szilárdról beszélt, akinek az ügyében most szüntették meg az eljárást, az LMP-s szerint erre kellene fókuszálni.

„Egyelőre nem önök döntik el, ki nemzetbiztonsági kockázat” – mondta Demeter, majd hozzátette, a Fideszt zavarja az a sok kérdés. Majd Kövér László elvette a szót Demetertől, aki Zaid Naffáról, Pharaonról is beszélt Kiss Szilárd mellett.

A napirend előtti felszólalásra Demeter után Németh Szilárd államtitkár válaszolt. „Demeter Márta egyértelműen törvényt sértett” – nyilatkozta magabiztosan az egykori rezsiőr. Szerinte az LMP társelnöke nem tudatlan volt, szándékosan okozott kárt.

Németh Szilárd szerint egyértelmű, katonai és nemzetbiztonsági kockázatot rejt magában, amiért felelnie kell az LMP-s politikusnak. Felszólalását az államtitkár azzal zárta, Demeterre tette elkövetésekor rájött a bolondóra.

Demeter Mártának sem a szakbizottságban, sem a parlamentben semmi keresnivalója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jön a digitális euró, és ami jó hír, hogy olcsóbban is lehet majd vele fizetni

Jön a digitális euró, és ami jó hír, hogy olcsóbban is lehet majd vele fizetni

Nem tud lemondani a kormány arról, hogy a gazdagabbakat támogassa

Nem tud lemondani a kormány arról, hogy a gazdagabbakat támogassa

Meghalt a legidősebb brit

Meghalt a legidősebb brit