szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A képviselő Molotov-koktéllal fenyegetőzött, zaklatás gyanúja miatt indult nyomozás.

Nyomozást rendelt el a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei ügyészség a fideszes Tóth Pál szavai után, aki – miután nem kapott választ a kérdésére – egy ózdi önkormányzati ülésen azzal fenyegette meg a Városüzemeltető Intézmény igazgatóját, hogy majd

Molotov-koktélt dob az asszony irodájára, és akkor valami majd történik.

Az ügyben a DK-s Vadai Ágnes fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, aki a képviselői kérdést feljelentésként értékelte, és továbbította a megyei ügyészségnek. A hvg.hu megkeresésére a megyei ügyészség helyettes szóvivője azt közölte, az ügyben zaklatás gyanúja miatt indítottak nyomozást.

A nyomozás elrendelésekor a Btk. egyik passzusára hivatkoztak, amely azt mondja ki,

aki félelemkeltés céljából azt a látszatot kelti, hogy más életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény következik be, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az Ózdi Rendőrfőkapitányságot bízták meg a nyomozással, az ügyben egyelőre nincs gyanúsított.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Benkő: Ingyen írt páncélos indulót a Kárpátia, mert ennyire hazafias

Benkő: Ingyen írt páncélos indulót a Kárpátia, mert ennyire hazafias

Szupergyors nyáltesztet vizsgálnak Izraelben

Szupergyors nyáltesztet vizsgálnak Izraelben

Rétvári szerint beérett a chipsadó és a mindennapos testnevelés

Rétvári szerint beérett a chipsadó és a mindennapos testnevelés