szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2019-től nem lehet semmilyen megállapodást kötni TAO-támogatásra a színházaknak és zenekaroknak - ez derül ki az Országgyűlés Gazdasági bizottságának módosító indítványából. L. Simon László szerint az elmúlt három év ilyen célra igénybe vett támogatásainak éves átlagát állami forrásból meg kell kapniuk az előadó-művészeti szervezeteknek.

Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága megtárgyalta és benyújtotta a parlamentnek azt a bizottsági módosító indítványt, amely az előadó-művészeti szervezetek TAO támogatásának megszüntetéséhez kapcsolódó szükséges módosítást vezeti be. E szerint
2019-től nem lehet semmilyen megállapodást kötni adókedvezmény igénybe vételére.
A még hatályban lévő szerződések alapján történő teljesítések közül csak azok lesznek jogosultak az adókedvezményre, amelyek teljesítése 2019-et megelőzően megtörténik.
L. Simon László Facebook oldalán úgy kommentálta a hírt, hogy a kormányzat következő feladata az lesz, hogy az előadó-művészeti szervezetek számára biztosítsa
a TAO-rendszer helyére lépő támogatási rendszer
űködtetéséhez szükséges forrást, aminek a mértéke meg kell hogy haladja az elmúlt három év ilyen célra igénybe vett támogatásainak éves átlagát, mely 28,35 milliárd forint. Ha legalább a tavalyi támogatásnak megfelelő összeget, 37 milliárdot garantálna erre a célra a kormány, már sokat nyerne a kultúra - írja a politikus.
Ehhez akár a 2019-es tartalékkeretből, vagy a nyáron elfogadott 2019-es költségvetés módosításával biztosíthatjuk a szükséges forrást - írja a képviselő, majd hozzá fűzi:  Az Emberi Erőforrások Minisztériumában Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár vezetésével már dolgoznak azon a feltételrendszeren és azokon a szabályokon, amelyek alapján az értékteremtő műhelyek között jövőre eloszthatják a TAO-támogatások helyére lépő forrást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elsőként került magyar szereplő a Power 100-ba

Elsőként került magyar szereplő a Power 100-ba

Szájer-ügy: Egy éve körözik a brüsszeli szexpartit szervező férfit a lengyel ellenzéki lap szerint

Szájer-ügy: Egy éve körözik a brüsszeli szexpartit szervező férfit a lengyel ellenzéki lap szerint

Átlépte a 1,5 milliót a koronavírus áldozatainak száma a világon

Átlépte a 1,5 milliót a koronavírus áldozatainak száma a világon