szerző:
hvg.hu

Nem tudni távozásuk okát, de egyikük helyére már találtak is valakit.

Újabb személycserék jönnek az egészségügyi államtitkárságon – írja a Népszava. A lap értesülései szerint Nagy Anikó egészségügyi államtitkár távozása után mennie kell két helyettes államtitkárnak, Nagy Szilárdnak és Fábián Attilának is.

A Népszava úgy tudja, Nagy Szilárd feladatait és helyét Csányi Endre Péter veszi át. Az új helyettes államtitkár korábban az Emmi Népegészségügyi főosztályát vezette, innen igazolt az április kormányzati választások előtt fél évvel az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe. Fábián Attila helyére még senkit nem találtak – eddig ő felügyelte a kórházak gazdálkodásának átvilágítását is.

Korábban az a hír járta, hogy az OEP egykori főigazgatója, Sélleiné Márki Mária az esélyes a pozícióra, de Sélleiné a lapnak ezt cáfolta, azt mondta, még csak felkérést sem kapott a feladatra.

Nagy Anikó egészségügyi államtitkár október elején ajánlotta fel lemondását, amelyet Kásler Miklós el is fogadott. Korábban megírtuk, hogy többen is nemet mondtak a felkérésre, végül a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke, Horváth Ildikó vállalta a feladatot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Rendőrkézre került a Trumpot vádoló pornós ügyvédje

Rendőrkézre került a Trumpot vádoló pornós ügyvédje

Több százmilliós csalást leplezett le az OLAF Magyarországon

Több százmilliós csalást leplezett le az OLAF Magyarországon

Egy Micky egérnél is öregebb Disney-figuráról került elő egy rajzfilm

Egy Micky egérnél is öregebb Disney-figuráról került elő egy rajzfilm

Magyarország-Észtország 2-0 - élő

Magyarország-Észtország 2-0 - élő

Kinek (nem) épül?

Kinek (nem) épül?

“A férjem kivitt az erdőbe, és baltával levágta a kezeimet"

“A férjem kivitt az erdőbe, és baltával levágta a kezeimet"